Amsterdam-Noord: een van de hipste wijken ter wereld

Banner eye museum

Amsterdam, 6 september 2016 – Ons geliefde Amsterdam-Noord staat bekend als een van de hipste wijken ter wereld. Volgens de lifestylewebsite Balinnn’ staat dit deel van Amsterdam maar liefst op de derde plek, net achter het welbekende New York en het Israëlische Tel Aviv. Ook de Amerikaanse New York Times is het met deze mening eens!

Ambitieuze jongeren
Het is alom bekend: Amsterdam-Noord is geliefd bij studenten. In eerste instantie vanwege de lage huurlasten, maar ook juist de groei in het aantal jongeren trekt nóg meer jongeren. Dit heeft ervoor gezorgd dat Amsterdam-Noord steeds meer werd ‘gevuld’ met creatieve, ambitieuze inwoners. Inwoners die de wijk levendig maken en iets willen betekenen voor hun woonplaats.

pont-noord-oost-610x305Hotspots in overvloed
Naast deze creatievelingen zijn er in Amsterdam-Noord ook indrukwekkende hotspots te vinden. Neem bijvoorbeeld het futuristische EYE Filmmuseum, recht tegenover het Centraal Station; dit museum trekt ieder jaar zo’n 220.000 bezoekers. Ook de NDSM-werf is populair. Deze voormalige scheepswerf ligt direct aan het Amsterdamse IJ en wordt beetje bij beetje omgetoverd tot een zeer divers stedelijk gebied. Ook wordt de werf veel ingezet als locatie voor creatieve en culturele evenementen. Absoluut ‘hip’ te noemen dus! En dan hebben we het nog niet gehad over Café Stork, Hangar of Pllek…

Amsterdam-Noord vanaf het water
NAUPAR boothuren.amsterdam maakt het mogelijk om het unieke Amsterdam-Noord vanaf het water te aanschouwen. Stap aan boord van een van onze boten en zet koers richting het IJ. Van het opvallende EYE Filmmuseum tot het Muziekgebouw aan ’t IJ, die beide ‘s avonds prachtig oplichten… U kijkt uw ogen uit! Maar ook overdag zal de vaartocht u zeker net zo enthousiast maken over de stad als de rest van de wereld.

Huur een boot en zet koers richting Amsterdam-Noord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *