Bouwkundige keuring Amsterdam: Dit houdt het in

Ben je op zoek naar een bouwkundige keuring Amsterdam? Dan is het goed om te weten wat er allemaal bij komt kijken. Een bouwkundige keuring moet namelijk altijd goed uitgevoerd worden, zodat jouw woning ook op de juiste manier verkocht wordt. Daarnaast kan het als koper goed zijn om een rapport op te laten stellen. Er zijn verschillende professionals die deze voor jou uit kunnen voeren. Een van de professionals is Schippers Bouwconsult. Maar wat wordt er eigenlijk allemaal onderzocht bij deze keuring? Na het lezen van onderstaande informatie heb je voldoende kennis.

De bouwkundige keuring Amsterdam is vaak doorslaggevend

Een bouwkundige keuring Amsterdam kan een onderdeel zijn van de aankoop of verkoop van een huis. Deze keuring kan namelijk doorslaggevend zijn. In de voorwaarden voor de verkoop staat vaak dat het rapport afgewacht wordt. In het rapport wordt direct zichtbaar welke verborgen gebreken er aan een huis zijn. Het achterstallig onderhoud zal dan opgelost moeten worden door de verkoper of de koper moet bereid zijn een extra bedrag in het huis te stoppen. Er kan dus veel van afhangen wanneer deze keuring uitgevoerd wordt, maar moet wel altijd naar behoren uitgevoerd worden.

Het volledige huis wordt bekeken

Tijdens de bouwkundige keuring Amsterdam wordt naar veel gekeken. Zo wordt er in eerste naar de algemene staat van het huis gekeken. De binnen- en buitenkant worden onder de loep gelegd. Een professional ziet bijvoorbeeld sneller gebreken waar jij niet naar hebt gekeken. Niet alleen de ruimtes zelf worden volledig onderzocht, ook de kruipruimtes, zolder en kelder worden meegenomen. Per ruimte wordt een beeld geschetst van de staat van de vloeren, constructie en muren. Nadat dit rapport opgesteld is, wordt er geschetst hoeveel geld het gaat kosten om het op te knappen.

De vervolgstappen van de keuring

Het rapport komt zowel bij de koper als de verkoper terecht. De bouwkundige keuring Amsterdam kan hierdoor een goed beeld schetsen. Samen met de makelaars kan dan besproken worden wat de eventuele vervolgstappen zijn. Zo kan de koper vragen aan de verkoper om eerst een deel van het achterstallige onderhoud op te knappen of wordt er bijvoorbeeld een lager bod uitgebracht op basis van de staat van het huis. In sommige gevallen kan de verkoop zelfs helemaal niet doorgaan omdat het huis in een veel te slechte staat is. Kopers kunnen het dan niet opbrengen om alles op te knappen.

Schippers Bouwconsult BV – Specialist in bouwkundige keuringen!

De keuring brengt jou veel voordelen

Het doen van een bouwkundige keuring Amsterdam kan jou dus veel voordelen opleveren. Een professional weet ook precies wat er allemaal bij komt kijken en kan jou hier helemaal doorheen loodsen. Het bedrag dat je investeert in deze keuring kun je op een later moment met de verkoop van de woning weer terugverdienen, omdat je weet wat jouw huis in de perfecte staat kan brengen. Door dit dus te doen voordat het huis in de verkoop gaat, kun je de beste prijs gaan bepalen met de makelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *