Een flexwerkplek goed indelen en organiseren: zo doe je dat

Flexwerken biedt veel mogelijkheden voor zowel de werkgever als de werknemer. Voor de werkgever is het wel van belang dat de flexwerkplek goed ingericht en georganiseerd wordt. Waar moet je als werkgever op letten bij het organiseren van efficiënt flexwerken? Lees hier wat flexwerken precies inhoudt, wat de voordelen zijn van flexwerkplekken, en hoe je het flexwerken effectief kunt laten verlopen!

Wat houdt flexwerken in?

Flexwerken stelt medewerkers in staat om zelf te kiezen waar ze willen werken. Daarbij wordt niet langer verwacht dat mensen van negen tot vijf achter hetzelfde bureau blijven zitten. Werknemers kunnen nu zelf kiezen waar ze het prettigst kunnen werken. Wat de beste plek daarvoor is, kan per dag maar ook per moment verschillen. Misschien heeft iemand behoefte aan absolute stilte in een stilteruimte. Of misschien is de beste werkplek een kamer waar met collega’s gebrainstormd kan worden. Er zijn vele mogelijkheden voor flexwerken, en flexwerkplekken bieden talloze mogelijkheden voor jouw bedrijf. Als medewerkers kunnen kiezen welke locatie voor hen op dat moment het beste is om te werken, zal dat de werkprestaties ten goede komen.

De voordelen van flexwerkplekken

Gebruik maken van aanbieders van flexwerkplekken als Amsterdam Offices heeft veel voordelen. Een innovatieve kantoorruimte waar medewerkers niet langer de hele dag aan één locatie gekluisterd zitten, heeft een positief effect op het welbevinden van de werknemers. Ook zullen werknemers meer vrijheid hebben om hun werk-privébalans in acht te nemen. Tevreden medewerkers leidt tot een hogere productiviteit op het werk. Verschillende apps en tools maken het immers mogelijk om efficiënt samen te werken met collega’s, ook op afstand. Daarbij bespaart de afwezigheid van vaste werkplekken flink op de kosten. 

Hoe deel je een flexwerkplek in?

Een ideale werkplek voorziet in de behoeften van zowel de werknemer als de werkgever. Daarom is het van belang om duidelijke doelen voor ogen te hebben bij het inrichten van de flexwerkplek. Daarbij is het van belang om een goede inschatting te maken van het aantal mensen dat dagelijks op kantoor verwacht wordt. Op basis daarvan kun je het kantoor indelen qua meubilair. Zorg er bij die indeling voor dat er genoeg ruimte is zodat medewerkers rustig kunnen werken zonder teveel geluidsoverlast. Het is verstandig om de werknemers te betrekken bij de indeling, door naar hun input te vragen.

Hoe zorg je voor efficiënt flexwerken?

Als de flexwerkplek eenmaal goed ingericht is, is het zaak het flexwerken goed te organiseren zodat alles efficiënt verloopt. Maak daarbij duidelijke afspraken met de werknemers, bijvoorbeeld over werktijden, verantwoordelijkheden en wanneer verwacht wordt dat ze wel fysiek op kantoor aanwezig zijn. Het is ook heel belangrijk dat er afspraken gemaakt worden over hoe en wanneer je elkaar kunt bereiken. Een ander aandachtspunt is de technische kant van thuiswerken. Zorg dat er een goede helpdesk beschikbaar is, zodat er direct hulp beschikbaar is als mensen bijvoorbeeld ‘s morgens niet kunnen inloggen. Een goed beveiligd netwerk is ook van cruciaal belang. Zo kun je denken aan een tweestapsverificatie om in de virtuele werkomgeving te komen.  Kijk vandaag nog naar de mogelijkheden voor flexwerkplekken bij jou in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *