Een verhuizer kiezen: zo doe je dat

Uit onderzoek is gebleken dat verhuizen een van de stressvolste gebeurtenissen in je leven is. Als je net verhuisd bent of van plan bent om te verhuizen, dan zul je dat waarschijnlijk beamen. Vaak ontstaat die stress al bij het voorbereiden van de verhuizing, maar ook tijdens het verhuizen zelf kan er een hoop misgaan, zoals spullen die kwijtraken of beschadigd raken of meningsverschillen met de verhuizer. Daarom is het belangrijk dat je je verhuizing goed plant, en het juiste verhuisbedrijf Amsterdam kiest. Maar hoe doe je dat nu precies? En op welke dingen moet je letten?

Erkend verhuisbedrijf

Van tevoren is het belangrijk om te controleren of een verhuisbedrijf aangesloten is bij de brancheorganisatie voor Erkende Verhuizers. Erkende verhuizers voldoen aan strenge kwaliteitseisen en geven een garantiecertificaat af, waardoor je zeker weet dat de verhuizing doorgaat. Bovendien zijn je spullen verzekerd tot een waarde van maximaal € 100.000. Bij eventuele klachten kun je terecht bij een geschillencommissie. Kiezen voor erkende verhuizers Amsterdam biedt dus zekerheid en vermindert stress.

Op tijd beginnen

Door je verhuizing goed voor te bereiden kun je een hoop stress voorkomen. Wacht bijvoorbeeld niet te lang met zoeken naar een verhuisbedrijf, maar begin direct wanneer je je verhuisdatum weet. Het kan anders zijn dat je te weinig tijd hebt en daardoor niet op een rustige manier kunt verhuizen. Vraag ook op tijd offertes aan bij meerdere verhuizers, zodat je een gedegen keuze kunt maken.

Persoonlijke afspraak

Maak een persoonlijke afspraak met het verhuisbedrijf bij je thuis om je inboedel te laten taxeren. Zo krijg je een indruk van het bedrijf en de werkwijze, en kun je bepalen of het verhuisbedrijf bij je past. Bovendien kan de verhuizer zo een persoonlijke offerte op maat maken met daarin alle details van je verhuizing.

Voorwaarden bekijken

Kijk wanneer je een offerte hebt ontvangen of deze gedetailleerd en logisch is. Controleer of alle kostenposten vermeld zijn, welke werkzaamheden het verhuisbedrijf precies uitvoert en voor welke werkzaamheden je zelf verantwoordelijk bent. Begrijp je iets niet, bel dan het verhuisbedrijf zodat je goed weet welke afspraken er gemaakt zijn. Vergeet ook niet om de algemene voorwaarden door te lezen.

Een goede voorbereiding loont

Zoals je ziet, zijn er een hoop dingen die je kunt doen om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Met deze tips zul je zeker de verhuizer vinden die bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *