Vergaderlocatie Amsterdam

Effectief vergaderen doe je zo!

Zijn jouw medewerkers de duizenden zoomvergaderingen al zat? Helaas is het moeilijk om tijdens een online vergadering goed focus te houden. Hoe kun je er nou toch voor zorgen dat je een effectief resultaat krijgt vanuit jouw vergadering? Hier enkele tips! 

Gebruik energizers 

Een wat? Ja, een energizer. Dit is eigenlijk een korte activiteit om even weer alles te resetten en gewoon wat leuks te doen. Dit wordt vaak gebruikt bij verschillende cursussen en trainingen tussendoor. Zo kunnen de cursisten even de spanning kwijt en kunnen ze weer makkelijk verder! Een energizer kan van alles zijn. Ook energizers zijn wat lastiger om te doen online. Maar gelukkig zijn er steeds meer online opties! 

Verander van locatie 

Tja, de meesten van ons zullen toch de hele tijd aan het thuiswerken zijn geweest. Dit werkt demotiverend, omdat er weinig sociale contacten zijn en er minder overzicht is. Stimuleer je medewerkers om op een andere locatie te werken, zodat ze ook af en toe het huis uit gaan. Hebben jouw medewerkers geen plek om te werken naast hun huis? Kijk dan eventueel naar een locatie die je kunt huren. Of plan een vergadering in meteen als een uitje naar bijvoorbeeld Amsterdam, uiteraard wel coronaproof. Dan kun je een vergaderlocatie in Amsterdam huren en na de vergadering met het team een wandeling door Amsterdam doen. Belangrijk is om rekening te houden met de grootte van het team dat bij de vergadering aanwezig dient te zijn. De vergaderlocatie moet groot genoeg zijn dat iedereen op veilig afstand van elkaar kan zitten. 

Na de vergadering kunnen er eventueel ook andere coronaproof activiteiten worden gedaan. Eerder werd al een wandeling genoemd, maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen. Wat dacht je van bubble voetbal of een escape room? Dit kan veilig op 1,5 meter afstand en is super leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *