Wat is een studiekeuzeadvies eigenlijk

Is het eind van je opleiding in zicht en heb je bijna je diploma in je pocket dan wordt het tijd voor een misschien wel een nieuwe studie. Maar wat wil je dan graag? Denk hierbij aan de keuze van een school, profiel, vakrichting, studie of de soort opleiding. Studiekeuzeadvies Amsterdam heeft voor dit soort vragen een traject waarbij ze je prima kunnen helpen met het maken van de juiste keus. Er worden onderzoeken gedaan waarbij gelet wordt op capaciteiten, belangstelling, studiehouding en persoonlijke eigenschappen.  Dit gebeurt door middel van opdrachten, testen en gesprekken. Naar aanleiding van deze onderzoeken krijg je advies en kun je eventueel begeleid worden bij de te maken studiekeuze.

Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik?

Dit zijn vragen die heel belangrijk zijn. Je krijgt hierbij enkele handvatten die belangrijk zijn bij het maken van een passende studiekeuze:

  • Een studie keuze maak je niet alleen. Gesprekken met je ouders, vrienden, decaan of een coach kunnen je hierbij helpen. Studiekeuzeadvies Amsterdam kan hierin een grote rol voor je spelen.
  • Testjes kunnen je meer inzicht geven in jezelf, drijfveren en interesses. Het blijft wel een hulpmiddel voor het uitbreiden van je zelfkennis.
  • Een studiekeuze maak je niet voor de rest van je leven. Het is een stap naar een beroep voor in de toekomst. Tijdens het studeren ontmoet je nieuwe mensen, kom je in andere werkgebieden en krijg je nieuwe inzichten.  Laat je studiekeuze daarom ook relativeren.

Welke studierichtingen zijn er allemaal

Tot slot geef ik je nog wat studierichtingen. Gedrag en maatschappij. Hierbij ben je maatschappelijk betrokken. Je laat mensen communiceren over hun emoties of helpt bij het analyseren van het menselijk gedrag. Bij gezondheid kun je denken aan een studie voor de beroepen tandarts of dokter bijvoorbeeld. Deze opleidingen richten zich op het verbeteren van de gezondheid van mens en dier. Kennis overdragen voor de klas past uitstekend bij onderwijs en opvoeding. Je kunt oplossingen vinden voor gedragsproblemen of het stimuleren om anderen te laten bewegen. Zo zijn er nog heel veel studierichtingen waar je jezelf in kunt verdiepen. Neem de moeite en bouw aan je toekomst! Wij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *