Ontdek de voordelen van glasvezel voor je bedrijfspand

Voor ondernemingen is het hebben van een snelle en stabiele internetverbinding noodzakelijk. Zeker als het een ICT bedrijf is, zal dit van belang zijn. Momenteel is het snelst mogelijke internet de glasvezel verbinding. Glasvezel brengt een hoop voordelen met zich mee waardoor het in veel gevallen beter is dan de andere mogelijkheden van het internet. 

Het is super stabiel

Om te beginnen is glasvezel internet verbinding super stabiel. Dit komt omdat glasvezel direct aan je bedrijfspand gekoppeld is. Bij oudere internetverbindingen was dit niet het geval. Hier was er één centraal punt waar de gehele omgeving internet vanaf tapte. Als je omgeving dan veel gebruik maakte van het internet, dan merk je dit omdat de verbinding bij jou trager wordt. Bij glasvezel is dit niet het geval. Bij deze vorm van internet is het namelijk zo dat het direct aan je bedrijfspand of woning gekoppeld is waardoor het niet te druk kan worden. Hierdoor kunnen de werkzaamheden van jouw onderneming te allen tijde met optimale internetsnelheid uitgevoerd worden.

Ook stabiel als in constant hoge snelheden

Naast het feit dat je glasvezel internetverbinding met zoveel gebruikers optimaal kunt gebruiken is de internetsnelheid van glasvezel verbinding ook stabiel. De snelheid zal altijd hoog en snel blijven. Dit is erg prettig als je veel op het internet zit voor je werk.

Het is symmetrisch

Een ander voordeel van glasvezel internet is dat het een symmetrische internetverbinding is. Bij oudere internetverbindingen was de upload snelheid vaak hoger dan de downloadsnelheid. Omdat tegenwoordig veel bestanden vanuit de cloud gedownload moeten worden is dit erg vervelend. Bij glasvezel internet ervaar je dit probleem niet. De upload snelheid van glasvezel internet is namelijk altijd gelijk aan de downloadsnelheid. Hierom maakt het dus niet meer uit of je een bestand download of upload. 

Een snellere verbinding

Het derde voordeel wat je zult ervaren als je kiest voor glasvezel verbinding in je bedrijfspand is dat het sneller is. Het is zo dat glasvezel internetverbinding ten opzichte van alle voorgaande internetverbinding gewoon de snelst mogelijke internetverbinding is. Dit zal je dagelijks merken, want werkgerichte uploads en downloads zullen een stuk sneller gaan dan ooit. Hierdoor zal je dus meer tijd overhouden voor andere dingen waardoor je meer werk kunt verrichten. Voor een aantal ondernemers is het hierdoor mogelijk om meer geld te verdienen door enkel te veranderen van internet verbinding.

Geniet van optimale kwaliteit schermen

Op nummer vier staat optimale kwaliteit van je apparaten. Veel hedendaagse computers zijn voorzien van de laatste ontwikkelingen. Dit geldt ook voor de kwaliteit van de schermen en dergelijke. Voorheen was het zo dat de mensen die een televisie of computer hadden met een hoge kwaliteit scherm eigenlijk geen gebruik konden maken van deze kwaliteit. Dat kwam omdat het internet dit niet ondersteunen, want het was te traag. Met glasvezel verbinding is dit wel mogelijk. Hierdoor zal je dus optimaal kunnen genieten van de kwaliteit van je nieuwe televisie en of computer. Als jij een nieuwe televisie vergelijkt met normaal internet en glasvezel internet zal je duidelijk verschil zien.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *