Voordelen van een coax kabel

Internet via de kabel wordt geleverd via een coaxkabel. Deze kabels zorgen ervoor dat je radio, internet en tv ontvangt. Vanaf de lokale centrale tot jouw woning. Deze kabels zorgen ervoor dat je al snel een hoge snelheid kan behalen voor jouw downloads. In Nederland is ongeveer de helft van de woningen aangesloten met een kabel via coax. Vroeger was dit enkel voor radio en tv maar sinds 1995 kun je in Nederland via de coaxkabel ook internet ontvangen. Tevens kun je via deze kabel ook nog bellen. Als je een coax kabel hebt zul je dus de meeste services ontvangen via deze kabel. 

Snelheid van het internet

coaxkabels hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere mogelijkheden om jouw internet thuis te ontvangen. De snelheid van het internet is een van deze voordelen. Met een coax kabel kun je relatief snel internet ontvangen. Door de nieuwe breedband technieken werd het mogelijk om de snelheid van het internet aanzienlijk te verhogen, daarvoor waren de mogelijkheden om snel internet via de kabel te versturen vrij beperkt. Door deze ontwikkeling is de snelheid van het internet er aanzienlijk op vooruit gegaan ten opzichte van de eerdere mogelijkheden. De internetsnelheid kan nu zo ongeveer oplopen tot zo’n 1 Gbps. 

Brede dekking door heel Nederland

Een ander voordeel van een coaxkabel is dat deze door bijna heel Nederland gedekt wordt, ongeacht waar je woont kun je dus gebruik maken van een kabel verbinding. Voor de snelheid is het echter wel het meest bevorderlijk dat je zo dichtbij de lokale central woont als mogelijk, dit heeft namelijk invloed op de snelheid van jouw internet. Een ander voordeel van de coaxkabel is dat je het signaal voor de televisie en die voor het internet tegelijk, door dezelfde kabel kunt versturen. Je hebt dus slechts één kabel nodig voor beide verbinding, dit scheelt vaak een hoop graafwerk en moeilijkheden. Ondanks de brede komst van glasvezel blijft de coaxkabel dan ook nog een populaire optie voor het afsluiten van internet en tv, omdat de kabel nog steeds hoge internetsnelheden kan behalen en deze kabel bijna overal ligt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *