Boekhouder Amsterdam online boekhouder voor de zzp’er

Boekhouder Amsterdam online boekhouder zorgt dat u tijd en geld bespaart. Scan en mail uw mt-940 bestand van uw bank, uw verkoopfacturen en uw bonnen naar Boekhouder Amsterdam online boekhouder. Wij regelen de rest. Wij werken alleen met zzp’ers. U betaalt een vaste prijs van 80 euro excl. Btw per maand. En daarvoor regelen wij uw btw-aangifte, de aangifte Inkomstenbelasting, stellen de balans op en u kunt terecht met al uw vragen.  Boekhouder te Amsterdam

Online boekhouder mailt u alle informatie die u nodig heeft digitaal toe. Voor 1 mei weet u hoeveel u dient te betalen, maar wij vragen altijd uitstel aan tot 1 september. U mag zelf aangeven wanneer u de aangifte wil indienen.  Persoonlijke gesprekken hebben wij ook elk jaar met onze klant. Dat kan bij ons op kantoor, bij u thuis of via skype, zoom of Teams.

Boekhouder Amsterdam online boekhouder voor de zzp’er

Online boekhouder

Wij van Boekhouder in Amsterdam werken louter met de zzp’er.

Dat doen we al 25 jaar en daar zijn we trots op. We zijn namelijk zelf ook zzp’er. En we begrijpen elkaar dus al snel. Wij berekenen niet elke vijf minuten aan de klant door. We zijn transparant en u weet van te voren hoeveel geld u aan de boekhouding en belasting kwijt bent. Dat zorgt voor rust.

Jaren geleden hebben wij de aanlevering van de boekhouding gedigitaliseerd. In een grijs verleden kwamen klanten met een map met bonnen en facturen. Dat kostte veel tijd. Papier in printer doen, toner vervangen, printen, op volgorde leggen, naar de boekhouder toerijden, gesprekje, kopje koffie, ophalen. Die tijd is voorbij. Wij adviseren u geen dure software te kopen of te leasen, wij doen alles nog het liefst zelf. Zeker in het eerste jaar dat u klant bent. Dan staat de basis goed. Als u het daarna zelf wilt doen dan kan dat uiteraard, dan start u met de juiste beginbalans.

Boekhouder Amsterdam online boekhouder

Bij Online boekhouder is de aanlevering gratis. U heeft geen knowhow boekhouden nodig. U dient alleen te kunnen scannen en te kunnen mailen.  Online boekhouden is veilig, betrouwbaar.

Boekhouder Amsterdam online boekhouder voor de zzp’er

Auto van de zaak en het privégebruik

Wij geven ook advies. Over kosten, investeringen. U beslist altijd zelf. Wij geven alleen opties aan. Zoals bij de auto van de zaak. Veel zzp’ers willen auto van de zaak. Ze denken dat dit ze veel oplevert. Dat is een misvatting. In de regel zijn een gloednieuwe auto, een elektrische en een youngtimer gunstig. De andere auto’s veelal niet. Al kan de soort brandstof en het aantal kilometers ook meewegen.

Tenzij u kunt aantonen dat u per jaar minder dan 500 kilometer privé met uw zakelijke auto rijdt, dan is alles in orde. Dan is elke auto zakelijk interessant. Maar 500 kilometer is erg weinig op jaarbasis en veel mensen zullen al snel meer privé-kilometers afleggen. En dan verandert er iets. Wie namelijk de auto van de zaak jaarlijks privé meer dan 500 kilometer gebruikt, moet bijtelling betalen.

De bijtelling

De fiscus ziet de privé-kilometers als een vorm van inkomen, waarover u belasting moet betalen. Het percentage van de nieuwprijs van uw auto (cataloguswaarde), de bijtelling dus, wordt opgeteld bij uw belastbaar inkomen.

Over een elektrische auto betaalt u vier tot acht procent rente (afhankelijk van de aanschafdatum), voor alle niet-elektrische auto’s geldt een bijtelling van 22 procent. Dat kan dus aardig oplopen.

Alle auto’s die tussen de één en veertien jaar oud zijn ongunstig om zakelijk te rijden. De bijtelling die u ieder jaar bij de winst moet optellen wordt namelijk berekend over de nieuwwaarde van de auto. Terwijl uw auto misschien al wel tien jaar oud is.

Overstap naar Boekhouder Amsterdam

Als u van boekhouder wil overstappen, dan is 1 januari het slimste. Uw oude kantoor rondt het oude boekjaar af, wij nemen de nieuwe boekhouding over en regelen met uw oude boekhouder de uitwisseling van informatie. Om te starten hebben we de balans- en winst- en verliesrekening nodig en de aangifte Inkomstenbelasting.

U wilt uw kosten laag houden maar toch de voordelen van een online administratie? Bel dan 06-13936399. Boekhouder Amsterdam kan u ook mailen op info@boekhouder-amsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *