Buitenreclame in Amsterdam: hoe werkt het?

Ben je bezig met adverteren voor jouw bedrijf maar wil je meer gezien worden dan alleen via social media of folders? Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om via bedrijven zoals adverteerweb reclame te maken in bushokjes. Zo ben je buiten zichtbaar voor zowel bestuurders, fietsers, voetgangers en mensen die met het openbaar vervoer reizen. Ideaal toch? Lees er hier meer over.

Waarom kiezen voor reclame in het bushokje?

Je bent voor enorm veel mensen zichtbaar met bushokje reclame. De mensen die aan het wachten zijn op de bus zijn geneigd om uit zichzelf de advertenties te bekijken. Een grote advertentie die kort en bondig uit het oogt springt, blijft langer hangen in het geheugen van degene die deze bekijkt. De bushokjes staan uiteraard heel handig ingesteld in een stad waardoor je altijd veel bekijks hebt op jouw advertentie. Los van de effectiviteit is het een goede betaalbare manier om de adverteren voor jouw bedrijf.

Hoe maak je een goede poster?

Het voornaamste doel is om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Hoe krijg je dit goed voor elkaar? Je moet ervoor zorgen dat jouw advertentie in het oog springt. Dit kan je het beste doen met opvallende kleuren en afbeeldingen die niet wegvallen in de omgeving. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede tekst gebruikt die kort en bondig is maar ook de juiste grootte bevat zodat je van verschillende afstanden goed kan lezen wat er op jouw reclame poster staat. Verder moet je ervoor zorgen dat je een ontwerp hebt waar het in één oogopslag duidelijk is wat jouw product of dienst is. Je kan deze zelf ontwerpen maar je kan hiervoor natuurlijk ook een extern reclamebureau of designbureau voor in de arm nemen.

Waar ga je adverteren?

Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de regio waarin je wilt adverteren. Het is natuurlijk afhankelijk van je bedrijf maar ook van de doelgroep. Wil je de scholier bereiken dan is het een goed idee om de bushokjes te gebruiken in de buurt van verschillende scholen, maar ook rondom centrale locaties waar scholieren gebruik van maken zoals grotere stations en nabij winkelcentra. Mocht je de forens willen bereiken dan kun je ook de centralere locaties gebruiken, maar kijk ook naar de postcodes rondom bedrijfsterreinen en richting de woonwijken waar de forens natuurlijk weer thuis komt.

Voor hoelang en op hoeveel locaties ga je adverteren?

Als je alles wat hierboven genoemd is hebt uitgezocht is het alleen nog een kwestie van beslissen op hoeveel locaties je wilt adverteren en voor hoelang. Dit kan namelijk ook van belang zijn voor jouw bedrijf. Verder is dit natuurlijk afhankelijk van het budget wat je te besteden hebt. Zo kan je er ook nog voor kiezen om op de ene locatie langer te adverteren dan op de andere locatie zodat je toch genoeg bekijks trekt maar het niet van je gehele budget af hoeft te gaan. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *