Klankschalen workshop in Amsterdam

Meditatie Instituut Nederland heeft aangekondigd in 2021 te gaan starten met het aanbieden van cursussen in Amsterdam. Vooralsnog worden er alleen nog lessen en cursussen aangeboden in Zwolle maar naar verwachting wordt dit binnenkort uitgebreid naar Amsterdam en Utrecht.

Klankschalen cursus

In Amsterdam zal Meditatie Instituut Nederland starten met een basiscursus voor klankschalen en ‘klank therapie’. Je leert in deze basis workshop onder meer hoe je klankschalen op verschillende manieren kunt gebruiken, hoe je klankschalen kunt inzetten voor klank therapie en klankschaal concerten. Klankschalen kunnen ook aanvullend worden gebruikt bij uiteenlopende beroepen en behandelingen zoals psychotherapie, meditatie, homeopathie, massages en nog veel meer!

De cursus gaat vermoedelijk bestaan uit drie dagen verdeeld over drie maanden, zodat je tussendoor thuis kunt oefenen. Dit is overigens niet noodzakelijk. Tijdens de workshop word je op de eerste lesdag uiteraard uitgelegd waar je op moet letten bij het aanschaffen van een klankschaal voor het doeleinde waarvoor jij het wil gebruiken.

Kijk voor meer informatie over de klankschalen workshop op https://meditatieinstituut.nl/cursussen/

Meditatie retraites

Meditatie Instituut Nederland biedt naast lessen en workshops ook meditatie retraites aan. De meeste retraites zijn op basis van Vipassana meditatie, eventueel gecombineerd met andere technieken zoals yoga of actieve vormen van meditatie. De retraites vinden plaats op uiteenlopende locaties in Nederland en vinden meestal in stilte plaats. Dat wil zeggen, de deelnemers verblijven de gehele retraite in stilte om zo de geest tot rust te brengen wat de concentratie bevordert en helpt om de dingen helder waar te nemen. De leraren geven tussendoor uiteraard wel instructies en vertellen meestal ook dagelijks een inspirerend verhaal. Bij de meeste retraites worden ook interviews afgenomen met de deelnemers om de voortgang te bespreken of wordt hier in ieder geval gelegenheid toe gegeven.

Voorafgaand aan een retraite wordt aanbevolen enige kennis te hebben opgedaan met Vipassana meditatie. Eventueel is dat mogelijk door middel van de volgende online cursus :leren mediteren’: https://www.5minuten.tv/hoe-moet-je-mediteren/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *