RI&E veiligheid

Creëer een goed werkgeversimago

Er is een ernstig tekort aan goed opgeleid personeel. Dit belemmert het bedrijfsleven. Er zijn natuurlijk nog andere belangrijke factoren die het bedrijfsleven in 2020 belemmeren. Het bedrijfsleven zal beter getraind personeel moeten vinden, zelfs in de industrie zullen de personeelstekorten toenemen. Dat is geen nieuws. Nu ben je als werkgever niet meer alleen interessant met een hoog salaris. Maar een goed werkgeversimago kan het verschil zeker dusdanig maken.

Trek goed geschoolde medewerkers aan

Tegenwoordig is het niet langer voldoende om hoge salarissen te bieden aan nieuwe werknemers. Veel mensen bevinden zich in goede posities waar ze kunnen kiezen uit goede banen. Prettige werksfeer, waardering en andere factoren spelen ook een grotere rol. Tegenwoordig vinden medewerkers het steeds belangrijker dat je niet alleen focust op financiële prestaties. Daarnaast zijn uw medewerkers de belangrijkste ambassadeurs.

Loyaliteitsverplichting

Mensen zullen blij zijn als ze in moeilijke tijden kunnen en mogen werken. Maar op een goed moment zijn hun eisen hoger. Ze hebben ook de kans om rond te kijken. Veel ervaring, maar ook kennis gaat dan verdwenen. Daarom is het belangrijk om veel loyaliteit te garanderen. Vervolgens wordt deze stap moeilijker om te switchen van baan. Goede arbeidsgewoonten werpen meestal hun vruchten af voor loyale werknemers en brengen veel voldoening met zich mee. Ze verdubbelen vaak hun inspanningen indien nodig.

Boushey en Glynn (2012) zeggen dat vervolgkosten voor het verlaten van een dienstverband ca. 21% van het totale jaarsalaris is. Dit komt bijvoorbeeld door gebrek aan kennis, ervaring en het invullen van de nieuwe vacature.

Gezonde en veilige werkplek

In een veilige en gezonde werkomgeving zijn de scores voor medewerkerstevredenheid hoger. De RI&E maakt er deel van uit. Het actief voeren van een gezond en veilig werkbeleid kan zorgen voor actievere, maar ook productievere collega’s. De risicochecklist en beoordeling zorgen voor een gestructureerde aanpak. Ook (digitale) RI&E tools kunnen dynamisch onderhouden worden.

Op deze manier kunnen de risico’s van het bedrijf worden bewaakt om een hogere veiligheid en gezondheid te garanderen. Dit heeft ook zeker een oorzaak – gevolg verband met de medewerkerstevredenheid. Ook worden er minder ongevallen geregistreerd binnen de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *