Dit is alles wat je moet weten over het rijden van een elektrische auto

Yes! Je hebt er eindelijk voor gekozen om over te stappen van een benzine auto naar het rijden van een elektrische auto. Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Een wereld waar je misschien nog niet erg veel van weet. Gelukkig zijn wij de redder in nood. Of je nu al een elektrische auto hebt gekocht of van plan bent dit te gaan doen. Het is altijd verstandig om je in te lezen in het rijden van een elektrische auto. Hoe zit het bijvoorbeeld met de voordelen? Of de bijtelling? En hoe ver kun je eigenlijk rijden op een volle tank? Wat kost het rijden van een elektrische auto? En misschien wel het belangrijkste, is het elektrisch rijden wel iets voor jou en welke auto zou je dan moeten kiezen? Wat het ook is en met welke vraag je ook zit, in dit artikel leggen wij je alles uit wat je moet en wilt weten over het rijden van een elektrische auto. Lees je mee?

Een elektrische auto heeft een lage bijtelling

De aarde is toe aan verbetering. Hierbij hoort ook minder uitstoot en laten nu net benzine auto’s zorgen voor enorm veel uitstoot. De overheid heeft milieu doelen te halen en daarom belonen zij je om elektrisch te rijden. Ga je een elektrische auto kopen? Dan profiteer je namelijk van een onwijs lage bijtelling. Bijtelling is een bedrag dat je maandelijks moet betalen voor wanneer je een lease auto betaald. Normaliter ligt dit percentage op 22%, maar bij een elektrische auto ligt het tegenwoordig op 6 tot 8%, enorm veel lager dus! Wil je een elektrische auto leasen? Een elektrische auto leasen doe je bij Mobility Service.

Hoe veel kilometer kun je rijden met een elektrische auto?

Het zou natuurlijk ook wel fijn zijn als je daadwerkelijk ook nog enigszins verre afstanden kan rijden met een elektrische auto, maar hoe groot is de actieradius eigenlijk van een elektrische auto? Dit heeft veel te maken met je rijstijl. Als je sportief rijdt, lees snel, dan kun je flink wat minder kilometers maken. Het verschilt ook per auto wat de actieradius is. Bekijk daarom per auto hoe veel kilometer je kunt rijden.

Wat kost een elektrische auto nu eigenlijk per maand?

Een elektrische auto is goedkoper in gebruik. Niet alleen kost het tanken minder, ook heb je een flink stuk minder onderhoudskosten. Kortom, met een elektrische auto ben je voordeliger uit.

Welke elektrische auto is geschikt voor jou?

Dit hangt natuurlijk geheel af van je eigen wensen en behoefte. Een populaire elektrische auto is de Hyundai IONIQ 5.

Dit is alles wat je moet weten

Voilà! Dit is alles wat je moet weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *