Een opgeruimde kinderkast en -kamer

Je kleine zoon of dochter groeit snel. Niet alleen de kledingmaat wordt groter, maar je kind wordt ook een stukje zelfstandiger. Een peuter leert zichzelf aan te kleden en rommelt vaker met de kleerkast. Voorbij zijn de opgeruimde stapels babyspullen, een welkome stapel gekreukte overhemden onderin de kast. Natuurlijk is het fijn om met hele kleine kinderen te helpen met het opruimen van hun kindermerkkleding. Zo kun je samen kleding kiezen en het kind helpen met aankleden. Ook later vinden kinderen het soms goed als mama of papa de kleren van tevoren uit de kast haalt en neerlegt zodat het kind ze eenvoudig kan pakken.

Ophangen in plaats van opvouwen

Op een gegeven moment wil je kind nog meer alleen doen. Zo bepalen ze graag zelf wat ze dragen en pakken ze zelf spullen uit de kast; het liefst allemaal tegelijkertijd De oude stapeltjes zoals eerst zijn niet meer zo praktisch. Je kind kan gemakkelijk iets van de stapel pakken, maar het terugvouwen is vaak best wel lastig voor jonge kinderen. Kleding van www.kixx-online.nl ophangen aan hangers is nu dus eenmaal praktischer. Op deze manier kan het kind  beter zien welk kledingstuk het is. Bovendien kan het gemakkelijker vast gepakt worden en indien nodig weer teruggelegd worden. Om het direct in werking te zetten zonder naar de winkel te gaan, kun je twee hangende palen boven elkaar hangen. Hier kan de kleding gemakkelijk op worden opgeborgen en opgehangen.

Samen versieren en opruimen gaat sneller

Veel kinderen denken graag mee over de inrichting van hun kamer en daarmee ook over de uitstraling van bijvoorbeeld de kledingkast. Ga dus samen met je kind de kledingkast eens goed oppimpen! Ga samen op jacht naar een mooie mand of versier zelf een doos. Laat het kind beslissen of het ondergoed aan de linkerkant is en sportkleding aan de rechterkant of omgekeerd. Als je kind blij is met het resultaat, zal hij er alles aan doen om dat zo te houden. Dit scheelt jou weer een heleboel opruimwerk! Win-win dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *