De aandachtspunten bij een parketvloer

Zelfs wanneer je nooit een druppel water op een parketvloer krijgt, wordt je vloer toch echt blootgesteld aan vocht. Hout heeft een sterk vermogen om vocht op te nemen, waardoor het niet altijd de beste keuze is om voor deze vloer te gaan in een vochtige omgeving. In vochtige lucht neemt droog hout waterdeeltjes op en zet het uit. Als hout in een zeer droge omgeving staat, zal het uitdrogen en krimpen. Dit krimp- en uitzettingsproces beschadigt de houten vloer. Hier zul je dus goed op moeten letten bij het aanschaffen van een nieuwe vloer.De ideale luchtvochtigheid voor parket is tussen de 40 en 60 procent. Tussen deze percentages loopt uw ​​houten vloer geen risico voor krimpen of juist uitzetten. Controleer de luchtvochtigheid regelmatig met een speciale meter om er zeker van te zijn dat de vloer in de juiste staat is.

Pas op met vocht bij een parketvloer

Het is dus ook zo dat wanneer je eten of drinken op je parket van http://martijndewitvloeren.nl morst, je zo snel mogelijk zal moeten handelen. Hiermee kan je namelijk voorkomen dat het vocht in de vloer trekt en het parket dus lelijk wordt. Neem de vloeistof zo snel mogelijk op met een vochtige doek en veeg de vloer erg voorzichtig af.  Zeker massief houten vloeren zijn bijzonder gevoelig voor vlekken en dus geen goede keuze wanneer je zelf onhandig bent of met jonge kinderen leeft. Geoliede, gelakte of gewaxte houten vloeren zijn beter bestand tegen de kleine ongelukjes van het dagelijkse leven. Dit is ook het geval als je kiest voor een houten vloer met een slijtlaag. Hierbij hoeft  je je ook geen tot weinig zorgen te maken.

Het schoonmaken van je parketvloer

Wanneer je je parket wilt gaan dweilen, zul je op een paar dingen goed moeten letten. Zo zul je gebruik moeten maken van een dweil of mop die erg goed is uitgewrongen. Anders kan je namelijk te veel vocht gebruiken, wat weer in de vloer zal trekken. Bovendien heb je hierbij alleen schoon water nodig. Je hoeft geen standaard schoonmaakmiddel te gebruiken. Wil je toch schoonmaakmiddel gebruiken? Ga dan op zoek naar speciale middelen die gemaakt zijn voor parketvloeren. Zo weet je zeker dat je de vloer niet onbedoeld beschadigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *