Een tuin in Amsterdam

Wonen in Amsterdam is van velen een droom. Klein nadeel is dat de buitenruimtes vaak toch aan de kleine kant zijn, áls je al een buitenruimte hebt. Toch valt er veel leuks te maken van je balkon, tuin of dakterras in de stad. Lees gauw verder voor niet te missen tips.

Grootte

In een kleine tuin spelen verticale elementen een belangrijke rol. Hoge objecten maken de ruimte minder hokkerig. Probeer dus niet alleen de lage ruimte te vullen, maar ook de hoogte in te werken. Dit kan bijvoorbeeld met boompjes, lampen en afdakjes. Ook kan je verschillende tuingedeeltes creëren, waardoor de tuin niet zo recht toe recht aan zal lijken. Denk hierbij aan een verdiept terrasje, vlonder of een verhoogd stuk om te zitten.

Inkijk

Tuinen in Amsterdam zijn vaak omgeven door andere huizen, wat zorgt voor veel inkijk. Dit is niet voor iedereen een probleem, maar toch is een plekje waar je je helemaal kan terugtrekken toch wel prettig. Een boom is daar een oplossing voor, maar in de stad is dat waarschijnlijk niet mogelijk. Wat wel kan en mag is het plaatsen van klimplanten. Naast privacy zal deze plant ook zorgen voor een schaduwplekje.

Verlichting

Door verlichting te gebruiken zorg je ervoor dat je jouw tuinkamer ook ’s avonds kan gebruiken. Zorg voor bescheiden verlichting zodat je buren geen last hebben van het licht dat ook hun huis binnen schijnt. Bovendien creëren spotjes of lantaarns voor veel meer sfeer en gezelligheid. Aan de gevel kan je eventueel wat feller licht plaatsen.

Tuinmeubelen

Het is even een investering, maar aanschaf van goede tuinmeubelen is belangrijk voor een kleine tuin. Misschien verbaast je dit, maar goedkopere tuinmeubelen zijn vaak niet verstelbaar of om te bouwen. Leg je wat meer neer, dan kan je een tuinset kopen die je kan ombouwen voor elke situatie: loungen met vrienden, barbecueën met je familie of samen genieten van de avondzon.

Hoe ziet jouw stadstuin eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *