Effectief en respectvol communiceren

In Amsterdam en iedere andere plaats is het belangrijk effectief en respectvol te communiceren. Maar je hebt momenten dat dit heel lastig gaat. Belangrijke gesprekken eindigen telkens weer in weerstand en conflict, je wilt graag duidelijk maken hoe je je voelt, maar verzandt steeds in hooglopende discussies. Wat zou het fijn zijn beter om te gaan de emoties die je voelt tijdens een gesprek en conflicten te vermijden. Dat kan, want effectief en verbindend communiceren in iedere situatie is te leren bij Vine training.

Luisteren om te reageren

In de meeste situaties luisteren we om te reageren: je hoort iets in het verhaal van de ander en wacht ongeduldig af tot je de kans krijgt daar je mening over te geven. Hierdoor hoor je niet meer wat de ander werkelijk met je wilt delen, waardoor er makkelijk een conflict of onbegrip ontstaat. Bij Vine training leer hoe je dit voorkomt door effectief en respectvol te communiceren.

Wat is effectief en verbindend communiceren?

Krachtig en verbindend communiceren start met actief luisteren, zodat je begrijpt wat de ander wil zeggen en daar empathisch reageert, ongeacht jouw eigen mening. Deze houding creëert balans en rust in je gesprekken: je geeft aandacht aan de behoeften van de ander en begint het gesprek met een positieve mindset. Je maakt authentiek contact en begrijpt wat er in je gesprekspartner omgaat, zo voorkom je een eventuele escalatie.

Een cursus geweldloze communicatie

Een cursus geweldloze communicatie van Vine training begint dan ook met leren luisteren om te begrijpen, wat anders is dan dingen horen waarop je wilt reageren. Ze leggen je uit hoe je ontdekt wat er werkelijk achter de woorden en het gedrag van de ander zit, hoe je rekening houdt met de belangen van de ander en jezelf. Je leert hoe je empathisch reageert op de situatie, wat de invloed is van je lichaamstaal en waarom zelfempathie de basis is van effectief en respectvol communiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *