Ga naar Amsterdam voor een citytrip in eigen land

Steeds meer toeristen kiezen er voor een weekendje naar een mooie stad te gaan. Met het vliegtuig naar prachtige steden in het buitenland zoals Londen, Barcelona of Rome. Echter hebben we in ons eigen land ook zo’n stad die meer dan de moeite waard is om een weekendje heen te gaan, onze hoofdstad Amsterdam. Deze stad staat niet vaak op nummer één als je op zoek gaat naar een leuke bestemming voor een citytrip, maar dat is niet helemaal terecht. Met verschillende bezienswaardigheden, een gezellige binnenstad en prachtige musea kun je je hier met gemak een paar dagen goed vermaken.

Kijk je ogen uit in Amsterdam

Amsterdam is een stad met vele hoogtepunten. Zo is de binnenstad al één van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. De grachtengordel zoals je die in Amsterdam ziet, zie je het nergens. Wil je Amsterdam op een unieke manier beleven, ga dan met een boot de grachtengordel door, en kom zo op de mooiste plekjes van de stad. Er hangen prachtige bruggen over bijvoorbeeld de Brouwersgracht, de Herengracht en de Prinsengracht. Er worden iedere dag verschillende georganiseerde boottochten georganiseerd waar je op kan meevaren. In een uurtje vaar je zo door de hele stad.

Vondelpark en Rijksmuseum

Twee andere hoogtepunten van de stad zijn het Vondelpark en het Rijksmuseum. Het Vondelpark is een park midden in de stad waar je niet alleen heerlijk kunt wandelen of hardlopen, er worden ook regelmatig theatervoorstellingen of concerten georganiseerd. Het Rijksmuseum is wellicht het meest bekende museum van ons land. Ongeveer 200 zalen vol met de mooiste kunstwerken vind je hier. Ook De Nachtwacht van Rembrandt is hier tentoongesteld.

Ben jij op zoek naar een leuke bestemming voor jouw volgende citytrip? Zoek dan eens dichter bij huis en bezoek Amsterdam. Een weekendje dat je niet snel zal vergeten. Het is niet voor niets dat vele toeristen via de luchthaven van Schiphol naar Amsterdam komen om hier een paar dagen de stad te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *