Het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist

Het blijft soms een onduidelijk concept, ook omdat het verschillend is per persoon wat zij doen als ritme. Ga jij alleen naar de tandarts? Of doe je ook een bezoekje vaan de mondhygiënist? 1 keer per jaar? 2 keer per jaar? Het precieze verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist is niet bij iedereen bekend. Wij lichtten de twee beroepen aan je toe. Lees vooral verder.

Wat doet de tandarts?

De meeste mensen hebben een periodieke controle bij de tandarts. Tijdens zo’n controle wordt dan naar de gezondheid van je gebit gekeken. De tandarts bekijkt of je gaatjes of ontstekingen hebt. Hij of zij houdt ook in de gaten of er tanden en/of kiezen scheef groeien en of ze goed vaststaan. Vooral bij kinderen is dit erg belangrijk om regelmatig te laten controleren. In dien er gaatjes zijn dan kan de tandarts deze vullen. Ook plaatsen tandartsen kronen en bruggen indien nodig. Daarnaast zijn tandartsen vaak ook bekwaam om tanden te bleken. Een goede Tandartsenpraktijk in Amsterdam Noord is Tandarts NoordAs.

Wat doet de mondhygiënist?

Maar als de tandarts alles al doet rondom gebitrestauratie, waar is dan een mondhygiënist nog voor nodig? Nou, de mondhygiënist focust vooral op de staat van je tandvlees. Gezond tandvlees is van groot belang voor het behoud van je gebit. Hij of zij verwijdert tandsteen en hiermee ook alle schadelijke bacteriën die zich achter je tandvleesrand bevinden. Hiermee worden ontstekingen voorkomen. Ook erg belangrijk dus!

Waar kan jij terecht?

Vaak werken de tandarts en mondhygiënist samen, of in ieder geval in hetzelfde gebouw. Ben jij woonachtig in de omgeving van Amsterdam Noord? Neem dan eens een kijkje op https://www.tandartsnoordas.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *