opleider mediator

5 veel gevraagde beroepen in Amsterdam

In de grote steden van Nederland, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, zijn nog steeds de meeste vacatures te vinden. In de top-5 van meest gevraagde beroepen in Amsterdam, komen we op de eerste plek de medewerker klantenservice tegen, direct gevolgd door de servicemonteur.

Veranderingen

Door veranderingen in de markt verdwijnen er in bepaalde sectoren banen, maar ontstaat er in andere sectoren ineens meer werk. Wat er ook gebeurt op de banenmarkt, met het toenemende gebruik van technologie blijft de vraag naar beroepen binnen de ICT groeien. Denk dan bijvoorbeeld aan webdesigner en applicatiespecialist.

Economische groei

Een gezonde economie zorgt voor meer vraag naar beroepen in de sector financiën en verzekeringen in de top-5 van Amsterdam. Een andere sector die daar de vruchten van plukt, is de bouw, architectuur en infratechniek, waar in de afgelopen jaren veel nieuwe banen zijn ontstaan.

Mediation

In de top-5 van veel gevraagde banen in Amsterdam vind je ook het beroep van mediator. Mediation vacatures worden elk jaar steeds belangrijker, vooral onder middelbaar- en hogeropgeleiden. Dat is niet zo raar in onze steeds veranderende wereld, waar twee partijen soms lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Mediation is goedkoper en sneller dan het reguliere juridische pad en wordt daarom ingezet bij scheidingen, maar ook bij arbeidsconflicten.

Mediator worden

Voor veel gevraagde beroepen zoals mediation, staan natuurlijk vaak vacatures open. Interessant, als je op zoek bent naar een nieuwe baan bij een bestaand kantoor, maar mediation is een beroep dat ook goed als ZZP’er is uit te voeren. Je schoolt makkelijk om met de basisopleiding mediator worden. Deze duurt maar 6 dagen, waarna je een volledig certificeerde mediator bent die direct zelfstandig aan de slag kan. Lees meer over de basis opleiding mediation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *