Hulp bij het starten van een toegang en verblijfsprocedure in Amsterdam

Mensen uit bepaalde landen die langer dan 90 dagen in Nederland willen verblijven, dienen een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) aanvraag in te dienen. Deze dient bij de Immigratie en naturalisatiedienst (IND) aangevraagd te worden door middel van de procedure toegang en verblijf (TEV). In deze blog lees je meer over hoe het aanvragen van een MVV er precies aan toe gaat. 

Voorwaarden

Wanneer je een MVV aanvraag wil doen, dien je eerst aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ten eerste moet je beschikken over een geldig reisdocument zoals een identiteitskaart of paspoort. Bovendien moet je 21 jaar of ouder zijn. Het is mogelijk om een aanvraag te doen wanneer je jonger bent dan 21, maar de aanvraag wordt pas goedgekeurd wanneer je 21 wordt. Daarnaast dien je een antecedentenverklaring in te vullen. Hierin verklaar je dat je geen misdrijven hebt gepleegd. Ook heeft iedereen die Nederland in wil komen een verblijfsdoel nodig. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat je hier komt studeren of werken of hier naartoe verhuist om bij familie te komen wonen. Ten slotte hoor je, als je bij een echtgenoot of partner wil gaan wonen, ook het basisexamen inburgering buitenland succesvol te hebben afgerond. Dit dient te gebeuren op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. 

Referent

Het is gebruikelijk dat een MVV aanvraag wordt gedaan door een Nederlandse referent. Meestal is dat de instantie waar je in Nederland zal gaan verblijven, zoals bijvoorbeeld je werkgever of je school. Je referent kan echter ook een advocaat zijn. Advocatenkantoor Servaas in Amsterdam is bijvoorbeeld gespecialiseerd in het doen van MVV aanvragen bij de IND. Bij het doen van zo’n aanvraag kan nogal wat komen kijken, maar door de jarenlange ervaring van Servaas advocaten weet je zeker dat de procedure professioneel, snel en soepel verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *