Is een zorghotel iets voor jou?

Nederland telt heel wat zorghotels. Zo heb je ook een zorghotel in Amsterdam en in andere grote steden. Maar wat is een zorghotel nou precies, wat is de toegevoegde waarde en is het iets voor jou? Je leest het hieronder.

Waarom voor een zorghotel kiezen?

Omdat ziekenhuizen steeds vaker de verblijfsduur van patiënten willen beperken tot een diagnose en behandeling en geen verdere revalidatie is een zorghotel een perfecte uitkomst. Omdat simpelweg je thuissituatie niet de geschikte plek is om te revalideren of omdat het je simpelweg relaxter lijkt om in een zorghotel te revalideren. Een zorghotel is dan een goede oplossing. In een zorghotel heb je toegang tot alle noodzakelijke zorg en geniet van je een relaxte en aangename omgeving, gastvrije bediening, goede maaltijden, kortom alles wat je van een hotel kan verwachten. Naast bovenstaande redenen kan iemand die tijdelijk geen mantelverzorger heeft ook ervoor kiezen om in een zorghotel te verblijven, vaak kiezen mensen er ook voor om in een zorghotel te revalideren omdat ze hierbij in een andere omgeving zitten.


Wat kan je verwachten van een zorghotel

Zorghotels staan er om bekend dat ze goede service verlenen en dat verpleegsters dag en nacht aanwezig zijn. Deze bieden dan ook alle zorg die je nodig hebt zodat je zo spoedig mogelijk en zo goed mogelijk revalideert of herstelt. In een zorghotel is er vaak ook paramedische zorg aanwezig zoals een fysiotherapie en ergotherapie. Dat dit allemaal aangeboden wordt is vaak een fijn gevoel omdat dit in sommige gevallen erg belangrijk is bij revalidatie. Toch kan het zo zijn dat dit per zorghotel verschilt dus is het verstandig om hier van te voren goed over te informeren. Een zorghotel is een goede oplossing als je bijvoorbeeld nazorg nodig hebt na een operatie of na een behandeling in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld omdat je een nieuwe heup hebt gekregen of omdat je verzwakt bent door een zware operatie of chemokuur. Ook kan je gebruik van een zorghotel maken als je je conditie wilt verbeteren omdat je huist nog een operatie moet ondergaan of een zware behandeling voor de boeg hebt. Maar een zorghotel kan ook een goede uitkomst zijn als je simpelweg graag op vakantie wilt maar wel goede zorg nodig hebt.

De kosten van een zorghotel

Vaak kost een kamer in een zorghotel tussen de 100 en 200 euro per nacht, dit is vaak inclusief maaltijden. Het hangt vaak van de verzekering af hoeveel je zelf moet betalen en hoeveel vergoed wordt. Verkrijg je een zorgindicatie dan wordt het vaak grotendeels vergoed. Als je net uit het ziekenhuis komt dan kan een zorghotel ook helpen bij het aanvragen van een zorgindicatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *