Kleine schade aan je auto? Dit kun je het beste doen!

Een klein ongelukje met je auto is snel gebeurd. Er krast bijvoorbeeld iets langs de lak of het achterlicht gaat kapot. Hoe zuinig je ook bent op je auto, deze kleine schade kun je vaak niet vermijden. Dit kan iedereen overkomen, en kleine schade kan dan meestal ook snel worden opgelost. Heb jij kleine schade opgelopen aan je auto? In deze blog vertellen we je wat je het beste kunt doen per situatie! Voor hulp bij schade kun je bijvoorbeeld terecht bij een Volkswagen dealership.

Krassen op de autoruit

Krassen op je autoruit zien er niet alleen lelijk uit, ze kunnen ook gevaarlijke situaties opleveren. Vooral bij laag zonlicht kunnen krassen je zicht flink belemmeren. Het is dus belangrijk om deze krasjes te laten verwijderen. Kleine krasjes kunnen vaak worden gepolijst, waardoor je ruit er weer als nieuw uitziet. Soms kan de ruit door de kras bij temperatuurverschillen gaan barsten. Dan moet de ruit worden gerepareerd. Bij kleinere krassen kan dit door middel van een harsinjectie, maar bij grotere krassen zal de ruit moeten worden vervangen.

Lakschade

Heb jij een kras in de prachtige glanzende lak van je auto? Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Maar bij de wat kleinere krassen in je lak kan dit vaak snel worden opgelost. Zo wordt de lak geschuurd, geplamuurd, er worden laklagen aangebracht en deze worden gedroogd. Binnen no time is je auto klaar en kun je weer lekker rijden! Heb je kleine schade aan een kunststof onderdeel? Deze kunnen vaak ook op bovenstaande manier worden hersteld.

Deukje

Ook is er een snelle manier om kleine deukjes weg te halen. Is het deukje maximaal de grootte van een 2 euromunt en is er geen sprake van lakschade? Dan kan het deukje met speciaal gereedschap worden weggehaald. Zo kun je snel weer genieten van je prachtige auto!

Lampen vervangen

Heb je een kapotte lamp? Dan is het heel belangrijk om deze direct te vervangen. Zonder goed werkende verlichting komt zowel je eigen veiligheid als die van andere weggebruikers in gevaar. Hoe en of je een lamp kan vervangen, hangt af van de soort lamp. Ook hangt het af van je auto, soms kun je namelijk niet zomaar bij het lampje en moeten er zaken gedemonteerd worden. Het is altijd verstandig om je lamp te laten vervangen door een professional!

Interieurherstel

Door veel of langdurig gebruik kan ook je interieur slijtage oplopen. Hierbij kun je denken aan krasjes op het dashboard of gaatjes in leren bekleding. Deze kunnen gewoon worden opgelost, waardoor jouw interieur er weer als nieuw uitziet!

Kleine schade zelf repareren

Sommige kleine schade, zoals een kapot lampje, kun je zelf repareren als je een beetje handig bent. Twijfel je? Laat je reparatie dan altijd uitvoeren door een professional. Zo weet je zeker dat het goed en veilig gebeurt. Ook bij grotere schade door bijvoorbeeld een ongeluk kun je altijd het beste naar een professional gaan. Deze kan je auto repareren en helemaal nakijken. Je auto kan namelijk ook schade hebben opgelopen die voor jou niet zichtbaar is.

 

1 reactie

  1. Ik heb een paar krassen op mijn autoruit. Erg vervelend, maar fijn om te weten dat dergelijke krassen gepolijst kunnen worden. Ik ga dit laten doen. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *