Bezienswaardigheden in en rondom Amsterdam

Amsterdam is een unieke stad. Ondanks de overduidelijke aanwezigheid van duizenden bezoekers, blijft het leven er authentiek. Om het te zien is het voldoende om langs de grachten te wandelen of een poosje in een van de vele Amsterdamse cafés te zitten. Toch zijn er plaatsen in en rondom de stad die je tijdens je bezoek niet mag missen. Hier is onze lijst met het beste van het beste.

Amsterdamse grachtengordel
Het oude centrum van de stad wordt gevormd door kanaal ringen, die je het gevoel van ruimte, vrijheid en vrede geven. Wandel door deze straten of beter, maak een boottocht met een van de toeristen cruises of door zelf een boot te huren. Een andere manier om het Venetië van het noorden te verkennen, is een fietstocht maken. Wat je ook beslist, geniet van Amsterdam.

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum is het grootste en meest aantrekkelijke museum van Nederland, met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Het museum werd geopend in het voorjaar van 2013 na een decennium van renovatie en heeft een prachtige collectie meesterwerken uit de 17e eeuw van de Nederlandse Gouden Eeuw.

Museum De Cruquius
Het Haarlemmermeer ligt vlakbij Amsterdam en is zeker een bezoekje waard. Het Museum De Cruquius is een van de oorspronkelijke gemalen die al het water uit het Haarlemmermeer heeft opgepompt. De stoommachine was de grootste stoommachine ooit gemaakt.

Begijnhof
In het centrum van Amsterdam brengt een mooie gang je naar een sfeervol plein, met oude huizen en tuinen. Vroeger woonden hier nonnen, tegenwoordig oudere vrouwen. naar deze charmante rustige tuin omringd door oude huizen, in het centrum van de stad. Het oudste huis in Amsterdam kun je vinden op nummer 34. Het begijnhof ligt dichtbij de kalverstraat en het Spui. Een bezoek kost niets.

Van Gogh Museum
Dit moderne museum huisvest zo’n 200 schilderijen en 550 schetsen die Van Gogh in al zijn gemoedstoestanden laten zien. Deze grootste in de wereld collectie, gecombineerd met honderden brieven van Van Gogh, en geselecteerde werken van zijn vrienden en tijdgenoten, vormen de kern van de collectie van het museum.

Het Scheepvaartmuseum
Na de renovatie Het Maritiem Museum is een boeiende plek om te bezoeken, vooral met kinderen. Met een zeilschip uit de 17e eeuw aan de kade, boordevol moderne multimedia attracties en een rijke collectie aan schilderijen, oude kaarten en opmerkelijke scheepsmodellen.

Anne Frank Huis
Het Anne Frank Huis in het centrum van Amsterdam is de schuilplaats waar Anne Frank haar beroemde dagboek schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Slechts een paar lege kamers in de verborgen dependance van het huis zullen een onvergetelijke indruk maken als je je realiseert dat twee families in deze kleine woning leefden voor meer dan 2 jaar verborgen voor de nazi’s. Het origineel van het dagboek is te zien, als onderdeel van de permanente tentoonstelling van het Anne Frank Huis.

Andere boeiende plekken in Amsterdam
Minder onderzochte maar opkomende buitenwijken zijn Oost, die momenteel een soort foodie-renaissance ondergaat, Noord, aan de overkant van het IJ waar onlangs het EYE Filminstituut naartoe is verhuisd, en zelfs de Bijlmermeer, een concreet jaren ’60-experiment dat huizen herbergt. Dat tot leven komt tijdens het Kwakoe festival in de zomer. Vind bij deze bron andere bezienswaardigheden in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *