Kun je zomaar overstappen naar een nieuw internet abonnement?

Overweeg je om over te stappen naar een nieuw internet abonnement? Het kan zijn dat je eisen en wensen veranderen en je huidige internet pakket hier niet meer aan voldoet. Je kunt gemakkelijk online de pakketten voor internet vergelijken en misschien kom je er dan wel achter dat je veel voordeliger uit zou kunnen zijn. Overstappen hoeft vandaag de dag helemaal niet zo moeilijk meer te zijn. Je kunt echter niet zomaar overstappen. Je moet een paar zaken in gedachten houden voordat je de overstap naar een nieuw abonnement kunt maken.

De duur van je contract

Het is verstandig allereerst te controleren tot wanneer het contract loopt van je huidige abonnement. Aan de meeste pakketten zit namelijk een contractduur verbonden waar je wettelijk gezien niet zomaar vanaf mag zien. Wanneer je deze toch voortijdig wilt beëindigen, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Je kunt het beste nagaan bij jouw provider hoe hoog deze kosten zijn voordat je het contract voortijdig beëindigt. Deze kosten kunnen soms zo hoog zijn, dat het veel voordeliger is om even te wachten totdat het contract afloopt, voordat je overstapt naar een nieuw abonnement. Je kunt wel alvast een nieuw abonnement afsluiten met een ingangsdatum die in de toekomst ligt. Zo kun je het oude abonnement in het nieuwe laten overgaan, wanneer het contract verstrijkt. 

De postcodecheck

Wat soms makkelijk vergeten wordt, is om een postcodecheck uit te voeren alvorens er gezocht wordt naar pakketten voor internet. Niet elk pakket is namelijk beschikbaar in een regio. In sommige regio’s is een bepaalde aanbieder niet beschikbaar, en ook niet alle regio’s hebben dezelfde mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan glasvezel, een internetverbinding die nog niet in heel het land is aangelegd. Dit is ook meteen een reden om je contract toch voortijdig op te mogen zeggen. Als je verhuist naar een regio waar je huidige aanbieder niet beschikbaar is, mag je zonder extra kosten toch overstappen naar een nieuw abonnement.

Overstappen zonder hoofdpijn met Breedbandwinkel

Als je besloten hebt om over te stappen en je weet zeker dat dit mogelijk is, komt er nog het hele proces aan van het opzeggen en het afsluiten van een pakket. Breedbandwinkel neemt dit proces van je uit handen. Je kunt zelfs bij Breedbandwinkel terecht als je op zoek bent naar advies over het overstappen of over het vinden van de juiste aanbieding. De gratis klantenservice van Breedbandwinkel helpt je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *