Leukste plekken om te varen in Nederland

 

Nederland is een land met veel water. Veel steden hebben grachten en we hebben veel grote plassen en meren. De een zoekt misschien het extreme op en gaat graag kitesurfen of flyboarden, maar het is ook ontzettend rustgevend om op een bootje door het water te drijven. Eigenlijk zijn er talloze plekken in Nederland waar je dit kan doen, dus lees hier de vijf leukste plekken om te varen.

 

Friesland

 

Friesland (of Fryslân) is inclusief water de grootste provincie van Nederland. Het is een echte waterprovincie en veel sporten zoals schaatsen of andere watersporten worden geassocieerd met Friesland. Door het vele water kun je dus goed een boot huren in Friesland. Als je niet uit Friesland komt is het waarschijnlijk ook een provincie waar je niet vaak iets van ziet, wat het dus extra leuk maakt om daar de natuur te verkennen. Je kan bijvoorbeeld de Elfstedentocht of door grachten van grote steden varen.

 

De Amsterdamse grachten

 

Amsterdam staat bekend om zijn vele grachten waar ook volop in gevaren wordt. Het is een erg leuke manier om de drukke stad op een andere manier te bekijken. Een boot huren in Amsterdam zal een unieke ervaring zijn. Tussendoor kun je de boot altijd stilleggen en op een terrasje gaan zitten, gaan shoppen of ergens gaan eten.

 

Het Waddengebied

 

Officieel horen vier van de vijf Waddeneilanden ook bij Friesland, maar de eilanden en het gebied op zich zijn erg interessant om eens langs te varen. Wel moet je op het Wad per se vaarervaring hebben, maar als je dit hebt is het heerlijk om de Waddenzee eens op te gaan. Het is net alsof je in een ander land bent, zo ziet het er in het Waddengebied uit. Ontzettend leuk dus!

 

Noord-Brabant

 

De grote Brabantse steden Breda, Tilburg en Den Bosch liggen direct aan het water, wat het ideaal maakt om hierlangs te varen. Het voelt een beetje als een stedentripje op de boot. Naast de gezellige, grote steden zijn er tussen de steden veel weilanden te zien. Wederom dus een unieke ervaring.

 

Zeeland

 

Zeeland bestaat uit verschillende eilanden met ook heel veel water, waardoor je je in Zeeland ontzettend lang kan vermaken op het water. Er is veel cultuur te zien. Zeker een aanrader als je niet weet waar je moet varen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *