Nieuwe kansen voor werkzoekenden in Amsterdam

Amsterdamse bedrijven zijn nog steeds op zoek naar goede werknemers voor hun bedrijf. Na jarenlange recessie in de economie is er voor bewoners en omwonende een ruime keuze aan banen. Amsterdam is in de bloeitijd één van de steden die het hardst groeit in Europa. Het werkloosheidsniveau in Amsterdam ligt relatief lager dan de voorgaande jaren met als gevolg dat het banenaanbod in onze hoofdstad groter is.

Werkgevers zijn natuurlijk niet blij met het feit dat de arbeidsmarkt steeds verder krimpt. Deze feiten vertellen alleen niet het hele verhaal. Alhoewel deze feiten kunnen laten lijken dat men moeilijker aan werknemers komt, is dit juist het tegenovergestelde.

Juist door het grote aanbod ontstaan er kansen voor mensen die niet geheel blij zijn met hun huidige baan. Dit brengt wel weer een ander probleem met zich mee. De concurrentie dat dit met zich meebrengt is nog steeds aanwezig, en in sommige sectoren is het momenteel juist moeilijker om aan een baan te komen.

Dus denk maar niet dat je zomaar onvoorbereid bij een werkgever aan kunt kloppen. Niemand staat te wachten op iemand met een slecht CV en die ook nog eens onvoorbereid naar een sollicitatie gaat. Dus lees voorafgaand vooral een aantal goeie tips voor hoe je je goed kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

Een andere trend is dat het tegenwoordig de nadruk wordt gelegd op diversiteit. Hier zullen beide partijen goed mee om mee moeten gaan. Dit betekent dat werkgevers zich niet zozeer moeten focussen op mensen die in Amsterdam werken, maar ook in de omgevingen eromheen. Dit bevordert creativiteit, wat uiteindelijk leidt tot innovatie.

Hoe lang de bloeitijd in deze markt duurt, is nog maar een vraag. Wat wel zeker is, is dat werken in Amsterdam anders is dan in andere steden. Niet alleen de werksfeer, maar ook de cultuur. Amsterdam heeft namelijk zijn eigen cultuur. Daar hoeft niet heel Nederland het mee eens te zijn, maar dat lijkt de doorsnee Amsterdammer vrij weinig te schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *