Op pad in het veelzijdige Amsterdam

 

Amsterdam heeft altijd, door de jaren heen, grote aantrekkingskracht gehad op veel mensen. Het zijn niet alleen de Japanners en Amerikanen die graag in deze wereldstad vertoeven, maar ook de Nederlander gaan graag een dagje Amsterdam “doen”. Met een grote groep mensen er op uit, om je vergapen aan de mooie pandjes, de rosse buurt en de grachtengordel is fantastisch. Een uitstapje maken naar Amsterdam als bedrijfsuitje of een familiedag met alle neven en nichten geeft weer een boost aan je relaties. Wist je dat een touringcarbedrijf ook vaak vervoer inclusief leuke arrangementen en activiteiten biedt? Ook naar Amsterdam!

 

Toeristen-trekpleisters Amsterdam
Iedereen in Nederland kent in meer of mindere mate de bezienswaardigheden in Amsterdam. Het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis zijn druk bezochte plekken. Een rondvaart maken hóórt gewoon bij deze stad. Maar ook een bezoek aan Artis, de stadsdierentuin, is meer dan geweldig. Deze highlights zijn echter bestemmingen die íedereen bezoekt. Het is daarom leuk om ook eens een bezienswaardigheid te bezoeken waar je niet zo snel aan zult denken. De molen van Sloten is de enige windmolen in deze stad die ook nog functioneert! En het Kuiperij museum biedt nog een authentiek nagemaakte werkplaats, waar je naar hartenlust kunt rondkijken.

 

De molen van Sloten
De molen van Sloten zorgt ervoor dat de waterstand in Amsterdam Nieuw-West op peil blijft. Een rondleiding door deze molen wordt elke dag door vrijwilligers verzorgd. De molenaar, die regelmatig aanwezig is, kan je laten zien wat het kruien van de molenkap is. Regelmatig zet hij de stellingmolen even stil om hem daarna weer op te starten. Er gaat een lift naar de stellingzolder, dus mensen die slecht ter been zijn kunnen gemakkelijk aan deze rondleiding deelnemen.

Kuiperij museum
Het Kuiperij museum is een onderdeel van deze bezienswaardigheid. De houten vaten werden vroeger gebruikt voor de opslag van kaas, olie, zeep en vis. Tegenwoordig gebruikt men deze kuipen nog voor sterke dranken als cognac en whiskey. Alles is prachtig in beeld gebracht en zelfs toegankelijk voor grote groepen. Een bezoek aan de molen, kan gecombineerd worden met een wandeling door het pittoreske Sloten.

Kortom, Amsterdam biedt wel meer leuke mogelijkheden dan de Dam, het Anne Frank Museum en Madame Tussauds. Of het nu is voor een personeelsuitje, familie dag of gewoon een uitstapje met jouw vriend of vriend, de mogelijkheden zijn eindeloos in het veelzijdige Amsterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *