Waarom Amsterdam de ideale bestemming voor een expat is

 

Een van de belangrijkste zaken waar een expat naar kijkt is of het mogelijk is of hij of wellicht met zijn gezin weinig taalproblemen zal ervaren bij het settelen in een bepaald land. Amsterdam is dus voor expats de ultieme plek om te vestigen, met meer dan 180 nationaliteiten bij elkaar kan een expat zich zelf thuis voelen in zo’n multiculturele samenleving. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen waarom men zich snel in Amsterdam thuis voelt.

 

  • Je voelt je snel thuis

 

Bewoners van een buitenlandse komaf die in een ander land gaan wonen, zullen snel soortgenoten opzoeken. Dit gebeurd niet alleen als men verhuist naar een nieuw land, maar is iets normaals wat ook op een weekje vakantie gebeurd. Ga maar na, als je op vakantie gaat naar een campingplek zul je snel met andere Nederlanders die daar verblijven optrekken. Zo gaat dat ook met buitenlandse mensen die zich zullen vestigen in Amsterdam. Zo voel je je namelijk snel thuis, wordt je begrepen en doe je ook zo weer nieuwe sociale contacten op, een mens is immers een social dier.

 

  • gunstige ligging

 

Niet alleen is Amsterdam een fijne plek om te wonen aangezien het een multicultureel stad is, maar het is ook nog eens gunstig gelegen bij vele werkplekken, en internationale bedrijven welke zich veelal gevestigd hebben in de randstad. Voor een expat kan het dus erg prettig zijn om in of rond Amsterdam te wonen, aangezien de bereikbaarheid beter is en daarnaast ook mogelijk is bij een internationale bedrijf te werken zonder de Nederlandse taal goed te kennen.

 

  • Ruimte om te wonen

 

De laatste jaren is de samenstelling van de bevolking in Amsterdam aan het veranderen, gezinnen met kinderen verhuizen namelijk sneller uit de grote drukke stad naar een meer groenere en rustiger omgeving. Daarnaast zullen veel mensen werk vinden in andere plaatsen dan Amsterdam en hierdoor ook dichterbij willen gaan wonen. Hierdoor komt er steeds meer ruimte op de woningmarkt voor grote woningen en is het ook voor een expat makkelijker om een woonruimte te regelen voor hijzelf of met zijn gezin. Niet alleen is dat fijn, maar de meeste Amsterdamse woningen zijn vaker compleet gemeubileerde appartementen en woningen, dit worden vaak Serviced Apartments in Amsterdam genoemd. Een voorbeeld hiervan is World Fashion Apartments. Daarnaast is het gunstige belastingklimaat voor expats is Nederland ideaal, ze kunnen namelijk gebruik maken voor een 40% regeling en hierdoor minder inkomstenbelasting beschuldigd zijn aan de Nederlandse Staat. In het kort, is Amsterdam de ideale woonplaats voor expats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *