Populaire restaurants in Amsterdam

Amsterdam is met stip de meest bezochte stad van Nederland. Je kunt er verschillende museums bezoeken, ontzettend lekker winkelen, over de grachten slenteren, terrasjes pikken en lekker eten! Er zijn ongeveer 1500 restaurants in Amsterdam. Hier volgt onze top 5 van de leukste en lekkerste restaurantjes.

1. Salmuera

Dit heerlijke Argentijnse restaurant is een absolute hotspot voor lovebirds. De Argentijnse steaks hebben oren, en de ceviche en empanadas smaken het allerlekkerste met een glas verse sangria. Weet je niet wat je moet kiezen? Ga voor de Argentijnse tegenhanger van ons kaasplankje en bestel het Street Food plateau, dan krijg je van alles een taster. Er hangt een gemoedelijke sfeer, er zijn veel knusse hoekjes om in te zitten en het personeel is uiterst vriendelijk. Het restaurant is gevestigd op de prachtige Rozengracht in het centrum van de stad. Op de reviewebsite Reviewsbird NL kun je lezen wat andere consumenten van dit restaurant (en vele andere) vinden. 

2. Cavataria

Bij het gezellige Spaanse restaurant Cavataris in Amsterdam-Zuid draait het om tapas en echte Spaanse antipasti gerechten zoals patatas bravas, albondigas, pan con tomate  n verschillende typisch Spaanse vleeswaren en kaasjes. Uiteraard dien je hierbij een van die fantastische Spaanse wijnen of een kan Sangria bij te drinken. De vele kaarsjes, gemoedelijke sfeer en supervriendelijke bediening zorgen voor een absoluut geslaagde avond. Cavataria bevindt zich op de Cornelis Krusemanstraat 15. Reserveren is belangrijk!

3. Night Kitchen

Het in augustus 2021 geopende restaurant Night Kitchen is een Israëlisch restaurant wat net zo goed in Tel Aviv had kunnen staan. Het concept is ‘dinner with friends’. Dit houdt in dat er allerlei culinaire hoogstandjes en originele gerechten op tafel worden gezet. Er is een klein terras, je mag er eindeloos tafelen en ze schenken heerlijke cocktails. 

Night Kitchen vind je op de Jan Pieter Heijestraat in de Kinkerbuurt in Amsterdam. Vergeet niet van tevoren te reserveren. 

4. Sagardi

Met terrassen aan zowel het Spui en de Singel en een groot, gezellig restaurant wat ingericht is met veel hout, is Sagardi een hele bijzondere plek om te eten en drinken in Amsterdam. De Baskische topchef heeft een smaakvolle menukaart samengesteld. Er is een uitgebreide keuze in vega, vlees en visgerechten die heerlijk smaken bij de typische Baskische cider. Voor mensen die liever een wijntje drinken is er ook een fantastische wijnkaart. Het eten is van absoluut fenomenale kwaliteit, en je hoeft niet per se te reserveren! 

Je kunt dit gezellige restaurant vinden aan de Spuistraat in het centrum van Amsterdam.

5. Wijnbar & Restaurant Clos

Clos is een sfeervolle wijnbar met meer dan 100 soorten wijn op de kaart. Op de menukaart staan veel deelbare gerechten, wat je een beetje het tapas-idee geeft. 

Het Charcuterie plankje is een absolute aanrader en gezelligheid wordt gegarandeerd!

Clos is te vinden op het Beukenplein in Amsterdam-Oost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *