Strafrechtadvocaat in Amsterdam: helpen bij fraude

Fraude is een vorm van bedrog, waarbij bepaalde zaken anders voor worden gedaan dan dat ze daadwerkelijk zijn. Er is sprake van fraude wanneer er opzettelijk iemand wordt benadeeld door een misleidende voorstelling van zaken te geven. Er is dan dus onrechtmatig gehandeld om een (economisch) voordeel te krijgen. Dit is natuurlijk niet wenselijk en ook strafbaar. Er zijn verschillende vormen van fraude, zoals faillissementsfraude, belastingfraude en verzekeringsfraude. Wanneer je verdacht wordt voor fraude is het handig om direct een advocaat in te schakelen, want fraude kan zorgen voor hele nare gevolgen.

Straffen

Natuurlijk verschilt het hoe erg de straf is bij de verschillende vormen van fraude. Je kan voor fraude zowel een celstraf als een flinke geldboete krijgen. Zo is belastingfraude goed voor een celstraf van maximaal zes jaar, met hiernaast mogelijk nog een taakstraf of een geldboete. Naast de straf kan je ook nog een maatregel krijgen, zoals het betalen van een schadevergoeding aan een slachtoffer.

Extra gevolgen

Naast je straf zijn er ook nog extra gevolgen. Zo kan fraude er natuurlijk voor zorgen dat je wordt ontslagen, je uitkering wordt stopgezet of een hele lange taakstraf. Hiernaast krijg je ook nog een strafblad, wat er voor zorgt dat je in de toekomst minder makkelijk een baan zal vinden.

Over het algemeen is fraude dus iets waar je niet mee in aanraking wilt komen. Word je toch verdacht van frauderenen zoek je nog een strafrechtadvocaat in Amsterdam? Laat Van Essen Advocaat jou helpen!1 reactie

  1. Goed om te lezen dat een strafrechtadvocaat kan helpen bij fraude. Ik heb een winkel in Amsterdam en heb een goede boekhouder in de arm genomen omdat ik niet verdacht wil worden van belastingfraude. Een kennis van mij is dit overkomen en dat was een lastige tijd, gelukkig heeft een strafrechtadvocaat hem bijgestaan en is het inmiddels opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *