Voor- en nadelen van speeddating

Met alle dating apps en websites die er zijn, ben je misschien vergeten dat speed dating een ding is. Het lijkt misschien niet eens zo ‘speedy’ gezien apps als Tinder weinig tijd en moeite kosten om gewoon naar links of rechts te vegen. Maar voordat je speed dating afschrijft als een haalbare optie voor het vinden van ’the one’ of ‘one of the ones,’ overweeg een paar van de voordelen en valkuilen ervan in een beetje meer diepte. Hier zijn de speed dating voor-en nadelen om te onthouden:

Pro: Je ontmoet elkaar in levende lijve

Terwijl online of app-gebaseerde dating je de tijd kan geven om iemand te leren kennen voordat je buiten je comfort zone gaat, zijn er een paar kwaliteiten die moeilijk te meten zijn zonder een face-to-face ontmoeting. Online, het profiel van een potentiële date heeft de neiging om de persoon te tonen in het licht dat ze willen worden gezien. Tijdens speed dating, echter, kun je snel een leugenaar van een waarheidspreker onderscheiden en zullen al je vragen beantwoord worden – het wederzijdse doel voor jou en je toekomstige date is om zoveel mogelijk over elkaar te weten te komen om te zien of jullie een match maken of niet.

Pro: je kunt een vriend meenemen

Speeddaten kan in het begin een beetje intimiderend lijken, vooral als het je eerste keer is. Dit is wanneer het buddy-systeem van pas komt. Je krijgt de morele steun van een vriend die je vergezelt, en je hebt ook een beetje dubbele tijd met je vooruitzichten, aangezien jij en je vriend in staat zullen zijn om notities te vergelijken over de mensen die je hebt ontmoet.

Pro: Je krijgt een inleiding tot ‘real-world’ dating

Hiermee bedoel ik dat je jezelf blootgeeft zoals je dat waarschijnlijk nog nooit hebt gedaan. Voordat je afstudeerde, is de kans groot dat je veel van je significante anderen hebt ontmoet via het universitaire systeem. Omdat speed dating normaal gesproken open is voor het publiek, krijg je de kans om potentiële dates te leren kennen buiten je gebruikelijke kringen.

Pro: Afwijzing is zachter

Wanneer je geen wederzijdse match vindt op een speed dating evenement, wijst de persoon je meestal niet face-to-face af – en je hoeft zelf niet om te gaan met de schuld-opwekkende actie. In plaats daarvan verzamelen de organisatoren van het evenement ieders lijstjes en koppelen ze mensen na afloop aan elkaar als er een wederzijdse aantrekkingskracht was. Na thuiskomst ontvang je een e-mail met contactinformatie voor al je matches, maar alleen als jullie beiden geïnteresseerd zijn in een nieuwe ontmoeting.

Tip: Speeddaten Amsterdam

Pro: je kunt je gespreksvaardigheden oefenen

Introverte mensen, in het bijzonder, kunnen dit aspect waarderen, omdat het maken van een gesprek kan behoorlijk zenuwslopend of vermoeiend – vooral wanneer de inzet lijkt zo hoog als ze zijn in de dating wereld. Speed dating is de perfecte omgeving om twee dingen te bereiken: perfectioneer je small talk en raak er meer comfortabel mee door herhaalde blootstelling.

Pro: Het kost minder tijd en geld dan een reeks fulltime eerste afspraakjes

Hoewel er meestal een kleine vergoeding verbonden is aan speed dating evenementen, zal het slechts een fractie zijn van wat talloze diners en films kunnen kosten. En als je net van de universiteit komt, telt elke cent! Plus, je bespaart uren en uren van full-time eerste afspraakjes die je misschien in plaats daarvan zou zijn gegaan.

Nadeel: Er is geen doorlichtingsproces

Je zult niet in staat zijn om de dating pool online te onderzoeken voordat je naar het evenement gaat. En hoewel je dates maar een paar minuten lang zullen zijn, kan dit aspect je een beetje nerveus maken, vooral als dit de eerste keer is dat je niet in staat bent geweest om vooraf wat achtergrondinformatie te verzamelen.

Nadeel: Een gelijke verhouding is geen garantie

Tenzij het evenement registratie implementeert een cap op het aantal mannen en vrouwen, zou je kunnen opdagen om een onevenwichtig evenement en ervaar een kleinere dating zwembad. Het is echter mogelijk om jezelf te vinden in de tegenovergestelde situatie, waar de dating zwembad is groter en uw kansen op het vinden van wedstrijden kan hoger zijn.

Nadeel: Een paar minuten kan voelen als voor altijd

U kunt zich in een aantal vrij ongemakkelijke stiltes bevinden of misschien zelfs gekoppeld aan iemand die u buitengewoon vervelend vindt. Het is in deze gevallen dat een paar minuten kunnen slepen op en op. Toch is het een goede gelegenheid om een ‘no-stakes’ gesprek te voeren en een beetje meer vertrouwd te raken met speed dating in het algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *