Wanneer kan een strafrechtadvocaat je van dienst zijn?

Het zou kunnen zijn dat je plots beschuldigd wordt van een misdrijf, of je al dan niet schuldig bent speelt geen rol, maar een goede advocaat zoals strafrechtadvocaat Amsterdam zal zeker in je voordeel spelen. Een goede advocaat kan het verschil maken bij je verhoor of een eventueel proces.

Wat doet een strafrechtadvocaat?

Strafrechtadvocaat Amsterdam verdedigt verdachten tegenover de beschuldigingen van de tegenpartij. De advocaat zal het in de rechtbank voor je opnemen, door de situatie aan de rechter uit te leggen, terwijl hij gebruik maakt van de beschikbare wetten. Ook zal hij je bijstaan bij het verhoor. Soms kan het beter zijn om eerlijk te vertellen wat je weet, of kan het zijn dat een rechercheur te ver gaat. In beide gevallen zal de advocaat advies geven over wat je best doet. Ook wanneer je slachtoffer bent van een strafbaar feit, kan je beroep doen op een strafrechtadvocaat. Deze zal in de rechtbank proberen om de rechter ervan te overtuigen dat de beschuldigde een passende straf moet krijgen!

Voor welke zaken kan je beroep doen op strafrechtadvocaat Amsterdam?

Wanneer je beschuldigt of verdacht wordt van een strafrechtelijk misdrijf, kan je beroep doen op deze advocaten. Het kan gaan over fraude of oplichting, maar ook over witwaspraktijken. Daarnaast kan je er ook terecht voor zaken die te maken hebben met seksuele intimidatie, zoals stalking of verkrachting. Bovendien kan hij je ook bijstaan wanneer het gaat om heftigere zaken. Zaken die bijvoorbeeld gaan om moord, onopzettelijke doodslag of slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Hoeveel kost een advocaat?

De tarieven van een advocaat lopen ver uiteen, zo kan je voor 150€ per uur een advocaat vinden, maar evengoed voor 300€ per uur. Alles hangt af van de advocaat die je kiest. Kies je voor een gerenommeerde advocaat? Dan zal dit uiteraard duurder zijn dan een pas afgestudeerde. Ook zijn er advocaten die een lager tarief aanrekenen voor de gewerkte uren, maar die een grote bonus opstrijken wanneer de uitspraak van de rechter in jouw voordeel is. Daarom kan je best vooraf informeren wat het gaat kosten! Goede afspraken maken goede vrienden!

Een advocaat onder de arm nemen is niet hetzelfde als je schuld bekennen. In tegendeel, wanneer je onschuldig bent zal een strafrechtadvocaat jouw onschuld proberen te bewijzen, wat voor jou vaak moeilijk is.3 reacties

  1. Goed en helder artikel over wat een strafrechtadvocaat precies doet. Vreselijk als je er een nodig hebt, daardoor denken veel mensen er niet aan. Een goede rechtsbijstandsverzekering is toch wel belangrijk, want je wilt jezelf wel goed kunnen verdedigen, mocht het nodig zijn.

  2. Bedankt voor het delen van deze informatie over het inschakelen van een advocaat. Met name de kosten en de afspraken die je moet maken waren mij nog niet helemaal duidelijk. Natuurlijk verschilt dit ook per zaak.

  3. Goed om te weten wanneer je een strafrechtadvocaat nodig hebt. Je wilt er niet aan denken natuurlijk, maar het kan iedereen overkomen. Mijn tip is dan ook om een goede rechtsbijstandsverzekering af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *