Wat te doen in de kop van Noord-holland

Onder de kop van Noord-Holland vallen een aantal steden waar jij en je vrienden uitermate kunnen vermaken met een weekendje weg. Hieronder een aantal tips over de activiteiten in verschillende steden.

Den Helder

Zijn jullie geïnteresseerd in alles wat met geschiedenis en oorlog te maken heeft? Dan is een bezoekje aan het marine museum in Den Helder een leuk uitstapje. Een met de attracties op de scheepswerf in Den Helder is de onderzeeboot de Tonijn. De duikboot ligt op de werf en je kan er zelfs in. Op die manier krijg je een goede indruk hoe de mensen binnen in de onderzeeboot samenleefde. Mocht je niet van duikboten houden, dan kan je ook naar het theater de kampanje. Daar worden elke week leuke voorstellingen gegeven. Willen jullie liever feesten na een dagje weg te zijn geweest? Dan kan dat in discotheek odeklonje, waar een mix van oud en jong bijeenkomen om uit hun dak te gaan

Schagen 

Schagen biedt tal van opties om te doen. Houden jij en je vrienden van auto’s? dan kunnen jullie een bezoek brengen aan het automuseum. Het museum is geheel gratis en laat je modellen uit verschillende jaartallen zien. Ook kan je een bezoek brengen aan het race circuit van ACON. De race wordt zes keer per jaar gehouden en biedt jou en je vrienden een onvergetelijke dag met allerlei verschillende racewagens. Houden jullie van dieren? Dan is een bezoek aan landgoed hoenderdaell ook een leuke optie. De intree voor het park is relatief goedkoop en bezit allerlei dieren zoals: beren, leeuwen en roofvogels. 

Texel 

Ook op Texel kunnen jullie je goed vermaken. Zo kunnen jullie naar het Ecomare waar je zeehonden en vogels bekijken. Wederom kunnen jullie een oorlogsmuseum bezoeken waar je meer te weten komt over de oorlog die zich in de tweede wereldoorlog in de lucht heeft afgespeeld. Mocht jullie weekend nou iets uit de hand gelopen zijn? Dan kunnen jullie met ze allen naar het zwembad de molenkoog of naar het welnessresort de waterlelie. Hier kunnen jullie ontspannen het weekend afsluiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *