Verschillende soorten vakanties op een rij

Op vakantie gaan is eigenlijk altijd leuk, behalve als je nog moet bedenken waar je naartoe wil. Als je eenmaal helder hebt waar je heen gaat moet je ook nog nadenken over hoe je daar komt. Ga je met het vliegtuig, met de auto of met de trein? Of zijn er nog andere mogelijkheden? Wat zijn de voor- en nadelen van alle mogelijkheden? Lees het hier.

Met het vliegtuig

De meeste mensen hebben wel eens gevlogen. Het voordeel van op vakantie gaan met het vliegtuig is dat je vaak relatief snel in het land van bestemming bent. Enkele nadelen zijn de hoge prijzen en grote hoeveelheid CO2 uitstoot.

Met de bus

Op vakantie gaan met de bus is een hele unieke ervaring. De een houdt ervan en de ander haat het. Als je niet al te lang onderweg hoeft is het dan ook wel echt een aanrader. Er zijn veel goedkope busreizen te vinden en als je rijdt, zie je veel mooie natuur. Echter duren busreizen vaak erg lang en moet je lang zitten.

Met de boot

Je kunt met de boot op vakantie naar verschillende landen, zoals het Verenigd Koninkrijk of Italië. Ook al is de boot niet altijd de meest handige optie. Je kunt echter wel op cruise vakantie, dat is weer een hele andere beleving. Een voordeel van de boot is het gemak: je stapt op de boot en houdt al een soort mini vakantie. Nadelen zijn de hoge prijzen en de lange tijden.

Met de trein

Ja, ook met de trein kun je ver weg reizen. Al is deze manier misschien niet heel populair. Als je met de trein reist kom je veel te zien van andere plaatsen en je reist redelijk snel. Bovendien heb je geen last van ander verkeer. Een nadeel is de overstaptijd waar je de hele tijd rekening mee moet houden. Vaak moet je in veel landen of plaatsen overstappen, wat veel werk en tijd kost.

Met de auto

Veel mensen, vooral families, gaan vaak met de auto op vakantie. Het grootste voordeel hiervan is het gemak: je laadt alle bagage in je eigen auto en rijdt op je gemak richting het land van bestemming. Je doet het op je eigen tempo. Een paar nadelen zijn de (mogelijk) drukke wegen, de benzinekosten en de tijd die het duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *