camper tips amsterdam

Met de camper naar Amsterdam: 5 tips voor jouw citytrip

Met de camper naar Amsterdam, hoe leuk is dat! Het is weer eens wat anders dan tijdens jouw citytrip in een hotel te verblijven. De camper is helemaal hip & happening. Niet voor niets is de hashtag vanlife enorm populair tegenwoordig. Reizen met de camper is leuk, je bent flexibel, hebt altijd je eigen bed bij de hand en het bespaart nog geld ook. In dit artikel geven we je 5 tips voor jouw trip met de camper naar Amsterdam. 

1. Waar kamperen in Amsterdam?

Als je dan met de camper naar Amsterdam afreist, is het natuurlijk als eerst belangrijk waar je gaat overnachten. Er zijn een aantal campings in Amsterdam. We zetten ze voor je op een rijtje. 

  • Camping Zeeburg Amsterdam (Zeeburg)
  • Camping Vliegenbos Amsterdam (Amsterdam Noord)
  • Gaasper Camping Amsterdam (Amsterdam Zuidoost)
  • De Sport Camping (Geuzenveld)
  • Camping de Badhoeve (Amsterdam Noord)

Uiteraard zijn er ook voldoende campings in de omgeving van Amsterdam te vinden. Zoals bijvoorbeeld langs de kust. Denk hierbij aan Castricum aan Zee of Bloemendaal aan Zee. 

Maar naast reguliere campings bestaan er ook speciale camperplaatsen. Dit zijn meestal eenvoudige (parkeer)plaatsen waar soms een aantal voorzieningen te vinden zijn. Het voordeel van deze camperplaatsen is dat het een stuk goed goedkoper is dan een reguliere camping. Het nadeel is dat campinggedrag niet is toegestaan. Dit betekent dat je niet met je zitje buiten kunt gaan zitten of bijvoorbeeld de luifel uit draait. We zetten ze voor je op een rijtje.

  • Arenapark (Amsterdam Zuidoost) 

2. Camper huren in Amsterdam

De keuze om een citytrip naar Amsterdam te maken met de camper is een stuk eenvoudiger als je al over een camper beschikt, of wellicht een camper kunt lenen van bijvoorbeeld een familielid. Behoort dit niet tot een van de opties? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een camper te huren. Er zijn steeds meer bedrijven in Nederland die deze optie aanbieden, ook van particulieren. Zo is er altijd een juiste camper voor jou en in jouw regio te vinden. Let goed op de voorwaarden, het eigen risico en de verzekering. 

met de camper naar amsterdam

3. Houd rekening met de milieuzones in Amsterdam

Wanneer je met de camper naar Amsterdam gaat, houd er dan rekening mee dat er milieuzones in Amsterdam gelden. Binnen de Ring A10 geldt een milieuzonen voor dieselcampers. Het milieuzonegebied is onlangs uitgebreid en de regels zijn aangescherpt, dus het is goed vooraf uit te zoeken of jouw camper hieronder valt.

Kort gezegd mogen alleen campers met een dieselmotor en een emissieklasse 4 of hoger de milieuzone in. Campers die niet op diesel rijden hebben sowieso dus geen probleem. 

Ben je benieuwd naar meer leuke citytrips binnen en buiten Europa? In dit Nederlandse reisblog worden er nog veel meer tips en bezienswaardigheden met je gedeeld. 

4. Zelf koken: haal je boodschappen bij Fruittuin van West

Wil je tijdens jouw citytrip naar Amsterdam wat kosten besparen? Dan kun je eenvoudig besparen op het eten en drinken. Het voordeel van reizen met de camper is uiteraard dat je zelf kunt koken. Om je trip naar Amsterdam toch wat specialer te maken dan thuis, kun je ervoor kiezen om je boodschappen te doen bij Fruittuin van West. Naast de boerderij en bio-winkel kun je hier ook genieten van een drankje, wat lekkers, een lunch of een borrel en het uitzicht bij het tuincafé. Zo zie je direct een hele andere kant van Amsterdam.

5. Huur een fiets 

Als de camper eenmaal staat is het natuurlijk niet fijn om de camper ook als vervoersmiddel in Amsterdam te gebruiken. Een goede oplossing daarvoor is een fiets te huren. Hier ben je super flexibel mee, je bent sportief bezig en het is ook nog eens beter voor het milieu! Wanneer je camper op de camping in Amsterdam Noord staat kun je eenvoudig met de fiets gebruik maken van de veerpond die je binnen no-time naar het centrum van Amsterdam brengt. En andersom is dit uiteraard ook leuk, want Amsterdam Noord is een van de leukste plekken van de stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *