Bingo als activiteit

Het spel bingo wordt met name door oudere vrouwen gespeeld in verenigingen of lokale bingo avonden. Desondanks kan het spel erg grappig en gezellig zijn met een groep. Kinderen vermaken zich eigenlijk wel met ieder spel dat je ze voorlegt en nog niet kennen. Bingo is daar een goed voorbeeld van en helemaal omdat je het spel met een vermakelijk bingorad speelt. Ook volwassenen kunnen veel plezier beleven aan het spelen van bingo. De spanning loopt namelijk hoog op als een bingo uitblijft!

Uitermate geschikt voor een kinderfeestje

Kinderen vinden bingo als activiteit geweldig! Dure cadeau´s zijn volstrekt onnodig. Koop een tweedehands bingospel voor 3,5 euro bij de lokale kringloopwinkel. Met een beetje geluk heb je een volledige set. Bestaande uit een bingomolen met 75 ballen en bingoloten met eventuele plastic afdekkers. Geen zorgen als je alleen de bingomolen op de kop hebt weten te tikken. Met de welbekende zoekmachine zoek je op “Bingo Birthday Card” en je vindt honderden voorbeelden van bingoloten voor een kinderverjaardag. Met een beetje zoeken kun je ook configurators vinden waarmee je oneindig veel bingoloten kan printen. Als je toch in de kringloopwinkel bent, neem dan ook een aantal kleine prijzen mee voor het prijzenpakket!

Dan de dag des oordeel: het kinderfeest. De kinderen komen één voor één binnendruppelen. Zodra iedereen er is en de cadeau’s zijn uitgepakt is het tijd voor bingo. Start eerst met de uitleg van de regels. Het handigst is het als jij de spelleider bent en plaatsneemt achter de bingo molen. Aan tafel zit je dan aan de kop zijn kant. Bepaal eerst de patronen en vergeet dat niet te vertellen aan de kinderen. Standaard ga je voor een horizontale rij, twee horizontale rijen en voor de volle kaart. Draai aan het rad, een bal valt eruit, noem deze op en leg deze in de ballen houder. De kinderen worden geacht het betreffende nummer op het bingo lot af te dekken of door te kruizen. De spanning bouwt zich op naarmate er meer ballen worden getrokken. Wie is de winnaar en wie heeft een valse bingo?

Ook leuk voor een volwassen feest

Bingo is niet alleen voor oudjes en kinderen leuk! Ook bij feesten en partijen voor volwassen kun je veel lol beleven aan een avondje bingo spelen. Zo hoor ik elk jaar weer de verhalen van een vriend die jaarlijks naar de kerstbingo van de personeelsvereniging is geweest. De spelleider is hilarisch en weet elk nummer van 1 tot en met 75 wel iets leuks te melden.

Bij volwassenen kun je het spel ook nog wat gekker maken. Koop een aantal schokkende, vieze of abnormale prijzen. Voor een verjaardag kun je bijvoorbeeld een pruik met lange zwarte haren, een genante boxershort of een bijzondere oorbellen voor het prijzenpakket kopen. Voor volwassenen kun je ook meer varieren in de bingopatronen. Standaard gaat men voor een horizontale rij, een tweede horizontale rij en voor de volle kaart. Varieer door eerst een diagonale pijl als patroon te nemen en dan de volle kaart. Hoe denk je over een vliegtuig of de letter O? Hoe lastiger de patronen, hoe meer foute bingo’s er zijn. Aan jou de taak om leuke opdrachten voor de foute bingo’s te bedenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *