De zoektocht naar een nieuwbouwwoning Amsterdam

Als je een nieuwe woning wilt kopen, is het van belang dat je weet wat er speelt. Of het nu gaat om een bestaande woning of een nieuwbouwwoning in en rondom Amsterdam. In beide gevallen doe je er verstandig aan om je in te schrijven op nieuwsbrieven van ontwikkelaars, makelaars, gemeenten en huizenadviseurs. 

Wanneer jij je voorkeur hebt voor een nieuwbouwwoning is het van belang dat je de projecten die voor nu en in de toekomst in de planning staan overzichtelijk hebt. Of dit nu geldt voor een nieuwbouw huis in Amsterdam, Haarlem of Zaandam. Alle gebieden kun je wat nieuwbouw woningen betreft in kaart brengen en door middel van nieuwsbrieven of bijeenkomsten volgen. Om op de hoogte te blijven van nieuwbouwwoningen in Noord-Holland volgt hier een mogelijk te volgen traject.

Hoe groot is je gebied

Om te kunnen bedenken waar je zou kunnen en willen wonen, is het van belang om te kijken waar je de komende tijd werkachtig zal zijn. Is dit in het centrum van Amsterdam of daarbuiten. Dit om te bedenken wat je eventuele reistijd zou kunnen zijn om zo een straal van je werkplek te kunnen trekken naar het gebied waar je een woning zou kunnen zoeken. Wanneer je weet wat je behapbaar vindt als het gaat om dagelijkse reistijd, moet je bedenken dat dit een heen- en terugreis betreft. Dus dat kan betekenen dat je in plaats van tien minuten op de fiets opeens een uur in de auto zit op dagelijkse basis. Bedenk wat prettig voor je is en wat op dagelijkse en lange termijn draaglijk en prettig zal kunnen zijn.

Je gebied is je uitgangspunt

Wanneer jij je reistijd hebt bepaald, weet je in welk gebied je kan speuren. Op die manier heb je duidelijk in kaart, waar je zou kunnen zoeken als het gaat om een nieuwbouw project. Door te weten wat je gebied is, heb je al een duidelijk filter en kom je niet in aanraking met projecten die helemaal niet op jou van toepassing zijn. Dit scheelt veel ruis en onnodige informatie die je toch niet zal gebruiken. Ook kan je per gebied, gemeente of stadsdeel kijken wat de toekomstige nieuwbouwprojecten zullen zijn en je daarvoor aanmelden.

Schrijf je in voor elke nieuwsbrief

Schrijf je als je kunt in voor alle mogelijke nieuwsbrieven en nieuwsuitingen, zoals die van AmsterdamWoont.nl. Dit kunnen informatie sites zijn van de gemeente of van projectontwikkelaars, maar ook enthousiastelingen die zelf een project zouden willen starten. Zo zijn er steeds meer mensen die verlangen naar duurzaamheid of zelfvoorzienendheid als criterium van hun nieuwe woning. Mensen nemen hier zelf initiatieven in en kunnen allicht via sociale media medestanders zoeken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *