Vraag naar kaarten voor het EK 2020 in Amsterdam is enorm

Voor de supporters die volgend jaar de Oranje Leeuwen live willen aanmoedigen wordt het een lastig verhaal. De vraag naar de kaarten is momenteel enorm. Volgens Gijs de Jong, toernooidirecteur van de speelstad Amsterdam, wordt het aanbod wel twintig tot dertig keer overschreden door de vraag. “We spreken hier van absolute schaarste”.

Grootste gedeelte al verkocht

In 2014 is er door de KNVB een loyaliteitssyteem ontwikkeld, hierdoor worden tickets op een transparante en eerlijke manier verdeeld wanneer de vraag het aanbod overstijgt. “Tot op het heden hebben we dit systeem nog niet hoeven gebruiken, nu wel”, aldus De Jong.

“70 tot 80 procent van de kaarten zijn momenteel verkocht. Na de loting komen er kaarten vrij voor alle betrokken bonden. In Amsterdam betekent dat 6000 tot 7000 tickets per wedstrijd. Dat zijn hele beperkte aantallen, zeker als je weet dat we bijna 40.000 houders van een Oranje ClubCard hebben. De fans die er alle wedstrijden bij zijn geweest, zowel uit als thuis, zijn zo goed als gegarandeerd van een kaartje. Hoe minder ze zijn geweest, hoe kleiner de kans.”

Europese aanvragen

Vanuit heel Europa zijn er 19 miljoen aanvragen binnengekomen voor kaarten. Volgens De Jong waren Amsterdam, München en Londen verreweg de meest populaire speelsteden. Vanuit de Europese bond zijn er 3 miljoen kaarten beschikbaar gesteld voor 51 wedstrijden verspreid in Europa. De Johan Cruijff Arena is het podium voor drie wedstrijden in de groepsfase, alle drie van Oranje, en één achtste finale.

945 euro

Wie de EK finale in Wembley wil bijwonen moet diepe zakken hebben. De goedkoopste kaarten gaan voor €245 en de prijzen kunnen oplopen tot maximaal €945. De goedkoopste kaarten in de Johan Cruijff Arena zijn €50 die kunnen oplopen tot €185.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *