Geëmigreerd, maar nu terug verhuizen naar Nederland?

Je bent een behoorlijk tijd in een ander land geweest en dan komt het moment dat je weer terug zult gaan naar je eigen land. Of je werkcontract er nu op zit of heimwee naar familie en vrienden de oorzaak is, het terugkeren vergt nogal wat voorbereiding. Zo dien je je huisvesting vooraf te regelen, dienen je verzekeringen voor thuis geregeld te zijn en dan hebben we het nog niet over het vervoer van jou en je gezin, maar ook het transport van je meubels en eigendommen die je niet wilt achterlaten.

Are you not speaking any Dutch and do you consider to relocate to our beautiful country? Continu reading here where we tell you everything about moving to the Netherlands.

Je nieuwe woning

De woningkrapte in vooral de grote steden in Nederland is tijdens jouw afwezigheid niet veranderd. Als je niet tijdelijk bij familie of vrienden wilt inwonen doe je er dus goed aan om op tijd te zoeken naar een geschikte woning in Nederland. Sommigen doen er wel een half jaar of langer over om een leuke woning te vinden. Je kunt hiervoor regelmatig de website van makelaars bezoeken maar ook zijn er expat websites waarop woningen worden aangeboden. Begin op tijd met je zoektocht want het kan langer duren dan je zou verwachten.

Officiële zaken

Meld je gezin tijdig aan voor de verplichte zorgverzekering in Nederland. Dit kan meestal online worden geregeld en dit is zeker iets dat je niet wilt vergeten. Wanneer je een woning en daarmee een adres hebt, registreer je gezin dan bij de gemeente. Dat kan soms online, maar het kan eventueel ook binnen een beperkt aantal dagen nadat je terug bent in Nederland. Als je een nieuwe baan zoekt, begin daarmee dan ook op tijd. Gelukkig is in 2019 de arbeidsmarkt in Nederland goed. Maak gebruik van je netwerk en contacten en begin op tijd met solliciteren.

Verhuizen

Tijdens de periode in het buitenland heb je misschien flink wat meubels en huisraad verzameld. Wil je die niet zomaar achterlaten dan moet je op tijd beginnen met de verhuisvoorbereidingen. Vaak zijn de meubels te groot om ze zelf te vervoeren. Dit is al helemaal het geval wanneer je van overzees terugkeert naar Nederland.

Er zijn verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in het terug verhuizen van expats. Door gebruik te maken van een professioneel verhuisbedrijf bespaar je jezelf een berg werk en stress. Begin op tijd met het vinden van een verhuisbedrijf. Maak ook duidelijke afspraken over de kosten. Een goed verhuisbedrijf neemt je een heleboel zorgen uit handen.

Goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *