Zo vind je na je studie een baan in Amsterdam

 

Studenten die op een hogeschool of universiteit zitten in Amsterdam, hebben vaak de stap genomen om ook naar de stad te verhuizen. Anderen wonen al hun hele leven in de bruisende stad. Toch hopen zij allemaal een baan te vinden in de stad Amsterdam omdat zij daar al eenmaal hun plekje hebben gevonden. Jij dus ook.

Binnen een paar maanden of weken ben je afgestudeerd. Je bent niet alleen angstig voor het afstuderen, maar ook voor de stappen die jij daarna moet ondernemen. Laat je niet afschrikken door de werkgevers die jaren ervaring eisen. Als er een stad is waar jij jouw carrière goed kunt beginnen, is Amsterdam het wel.

De eerste stap die jij altijd kunt nemen is stage lopen. De opties zijn er om een snuffelstage te volgen, of zes maanden of een jaar aan de slag te gaan. Hoe dan ook, neem de kans om jezelf gedurende je studie jaren te introduceren aan jouw gewenste functie. Veel bedrijven vooral startups zijn op zoek naar een paar extra handen dus de aanbod is er ook.

Wonen in Amsterdam kan prijzig zijn, maar laat dat je niet weerhouden om een stage te kiezen die jouw meer ervaring biedt dan geld. Daarnaast verbreedt je ook jouw netwerk, en kun je vaak na het afstuderen bij dat bedrijf aan de slag.

Over netwerk gesproken. Wist je dat je via social media aan een baan kunt komen? Op Facebook zijn er verschillende groepen die speciaal focussen op functies in Amsterdam. Je kunt je gemakkelijk deel worden van een van de groepen en krijg je dagelijks updates van de nieuwe functies die online komen te staan.

Bedrijven plaatsen via hun eigen social media ook vacatures. Heb je interesse in een bepaald bedrijf? Volg hun bijvoorbeeld op Instagram. Vijf minuten scrollen door je tijdlijn kan ervoor zorgen dat je jouw droombaan vindt.

Wees daarnaast heel specifiek. Beroepsgroepen worden vandaag de dag steeds breder er komen er steeds meer rollen bij. Marketingbureaus zijn in Amsterdam heel populair en zijn er binnen die bureau’s verschillende functies die je kunt uitvoeren. Zoek dus gericht naar vacatures voor online marketing als jij die wilt wilt vervullen binnen een marketingbureau.

Als gouden tip; heb lef en vertrouw in jezelf. Al die jaren studeren zijn niet voor niets geweest. Je weet misschien niet alles, maar je weet wel voldoende om te kunnen starten.  En onthou; zij hebben jou net zo hard nodig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *