3 tips om de horecaondernemers in Amsterdam te steunen

Gesloten restaurants, stille winkelstraten en talloze leuke evenementen die afgelast zijn. De coronacrisis heeft ons land en heel veel ondernemers hard geraakt. Amsterdam ziet er niet meer uit zoals voorheen. Mensen mijden elkaar. Houden angstvallig de 1,5 meter afstand en durven zich amper nog op straat te vertonen. Ondertussen hebben ondernemers het zwaar. Vooral de horeca is hard geraakt. Veel kleine ondernemers weten niet hoe lang ze hun restaurant nog aan kunnen houden. Is alles waar ze al die jaren voor hebben gewerkt straks voor niets geweest? Kan jij straks niet meer bij je favoriete eettent terecht?

Je moet er toch niet aan denken dat veel mooie panden in Amsterdam straks leeg zullen staan? Gelukkig is er ook heel veel wat jij kunt doen om deze ondernemers te steunen. Alle kleine beetjes helpen mee. Wie weet kun jij ervoor zorgen dat je straks weer kunt klinken op de gezondheid als alles voorbij is. Maar hoe pak je dat aan? Wij geven 3 tips!

1.      Bestel online

Even geen zin om te koken? Voorheen was je dan misschien zonder twijfel naar je favoriete eettent gelopen. Nu ligt alles anders. Of toch niet? Veel restaurant maken namelijk bezorg- en afhaalmaaltijden mogelijk. Een snelle makkelijke maaltijd eten is dan ook nog steeds mogelijk. Bedenk wel dat niet alle restaurants bij jou in de buurt misschien zijn aangesloten bij bezorgservices. Bekijk daarom ook hun social media kanalen. Dan weet je zeker of je ze op deze manier kunt steunen. Hoe meer mensen kiezen voor maaltijdbezorging, hoe groter de kans is dat de lokale horecagelegenheden kunnen voortbestaan.

2.      Koop alvast een tegoedbon

De afgelopen zijn er heel veel hartverwarmende acties in het leven geroepen om lokale horecaondernemers in Amsterdam te steunen. Zo is het bij veel restaurants mogelijk om een tegoedbon te kopen. Betaal daarom nu alvast een bedrag aan jouw favoriete eettent en lever deze in wanneer je daadwerkelijk kunt komen eten. Wat gaan we eten vanavond 2 personen? Die vraag hoeft – zodra de restaurants weer open zullen gaan – geen enkel probleem meer te zijn!

3.      Doneren

Heb je zelf (gelukkig) niks te lijden gehad onder de coronacrisis? En zal dit in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid ook niet gebeuren? Dan houd je momenteel vast wel wat extra spaargeld over. Hoe mooi is het dan om je favoriete eettent een donatie te geven? Wees niet bang, het hoeft hierbij echt niet om honderden euro’s te gaan. Iedere vijf euro is al mooi meegenomen.

Wil je het nog wat rigoureuzer aanpakken? Stel dan samen met wat vrienden of familieleden een plan samen en ga eventueel langs de deuren om geld op te halen. Juist in deze tijd moeten we weer een beetje meer voor elkaar gaan zorgen. Dit soort hartverwarmende initiatieven kunnen het verschil maken in het leven van de ondernemer.

Natuurlijk is ook eten bestellen amsterdam een prima optie om je favoriete eettent uit de brand te helpen. Iedere bestelling is er weer één. Maak het zo duur als je zelf wilt en ga uit eten in eigen huis. Zo vermijd je de drukke supermarkten en geniet je ook nog eens van een heerlijke maaltijd. Win-win!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *